2024. gada 6. maijs
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Zaļās klases atklāšana Blomes pamatskolā

Ar skanīgu dziesmu par mūsu tēvzemes Latvijas skaistumu, mūzikas skolotājas Artas vadītā 1.-4.klases skolēnu  kora izpildījumā, tika atklāta Zaļā klase Blomes pamatskolā. Dziesmas vārdi sasaucās ar realizēto projektu – jauka, skaista vieta ir izveidota pie Blomes pamatskolas.

Projekta ”Zaļās klases izveide Blomes pamatskolā” ietvaros ar Smiltenes novada pašvaldības un bijušā Blomes skolas absolventa Jāņa Leona Zariņa finansējumu esam realizējuši mūsu ieceri radīt vietu āra nodarbību organizēšanai bērnudārza audzēkņiem un pamatskolas skolēniem, paverot iespēju nomainīt ierasto mācīšanās telpu ar radošām un izzinošām nodarbībām āra vidē, akcentējot dabas ritumu, mūsu un dabas mijiedarbību.

Zaļā klase ir vajadzīga ne tikai mums pašiem, bet tā būs arī neatņemama skolas darbības vieta, tādējādi mēs kļūsim pieejamāki arī sabiedrībai un vecākiem, kuri varēs apmeklēt koncertus, izstādes un pasākumus. Tā būs vieta arī spēlēm, atpūtai un mierīgām sarunām dažādos laika apstākļos. Viens no veidiem kā izvairīties no dažādiem vīrusiem.

Sirsnīgu paldies projekta realizētāji saka visiem, kuri atbalstīja un palīdzēja, lai Blomē būtu viena jauka un sakopta vieta. Visus pie skolas realizētos projektus līdz šim ir palīdzējusi ar idejām saplānot un veikt Smiltenes novada pašvaldības teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine. Paldies par atbalstu!

Kā nākotnes perspektīva pie Zaļās klases iecerēta pašu bērnudārza audzēkņu, skolēnu un vecāku veidotā sajūtu taka, ārstniecības augu un garšaugu dobe, tāpat tiek plānota dažādu dabas materiālu vākšana, kurus var izmantot dažādās nodarbībās. Protams, pirmais darbiņš Zaļās klases iekšpuses iekārtošana – soliņi, galdiņi un citas lietas. Lai mums visiem kopā pietiek interesantu ideju un jauku domu kā darboties tālāk!

Lai Blomes skolas zeltītā bērzu rota, Latvijas dzimšanas diena un klusais Ziemassvētku gaidīšanas laiks palīdz rast spēku jaunām idejām! Gaidīsim un turpināsim darbus atkal pavasarī!    

Dzintra Palma
Blomes pamatskolas skolotāja