2024. gada 3. maijs
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Variņu pamatskolas pirmsskolas izglītības grupa jaunās telpās

 

No 2023. gada 1. septembra Variņu pamatskolas pirmsskolas izglītības programmas realizācijas vieta ir pārcelta uz Variņu pamatskolu. Tas bija nepieciešams, lai varētu izveidot optimālu un kvalitatīvu izglītības sistēmas nodrošināšanu Variņu pagasta teritorijā, kā arī nodrošinātu pašvaldības resursu racionālu un efektīvu izmantošanu.

Pašvaldības pienākums ir nodrošināt bērniem, kuru dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, iespēju iegūt pirmsskolas izglītību un pamatizglītību bērna dzīvesvietai tuvākajā pašvaldības izglītības iestādē. Variņu pamatskolā jau vairāk kā divus mēnešus plecu pie pleca vada paši mazākie bērni ar jau zinības apguvušajiem skolas bērniem. Kopā veidojot lielu ģimenisku saimi un kopā jūtās laimīgi.

Variņu pamatskolas direktore Taiga Kalniņa: “Esam iedzīvojušies un sadzīvojušies ļoti labi! Bērni ļoti novērtē un gardu muti ēd skolas pavārīšu gatavotos ēdienus. Septembra mēnesī kopā ar skolas un pirmsskolas vecākiem saviem spēkiem pārvietojām un uzstādījām PI rotaļu laukuma žogu, kā arī pārvietojām rotaļu laukuma elementus un labiekārtojām to. Visos pasākumos, kuri notiek Variņu pamatskolā, tiek iesaistīti un piedalās arī pirmsskolas bērni un vecāki. Darba ikdiena kļuvusi krietni vieglāka un raitāka, jo atrodamies vienā ēkā. Pirmsskolas telpas ir plašas, gaišas un siltas (salīdzinot ar vecā dārziņa apstākļiem). Iespēju robežās, atjaunojam un iekārtojam pirmsskolas izglītības telpu inventāru. Esam paspējuši jau ļoti mājīgi iekārtoties. Esam patiešām laimīgi būt visi kopā – vienā lielā Variņu ģimenē!”

Prieks par to, ka pirmsskolas izglītības programmas realizācijas vietas pārcelšana uz Variņu pamatskolu ir nesusi tikai pozitīvas pārmaiņas pašiem mazākajiem, kas ir pats galvenais un bija šī lēmuma mērķis.

Informāciju sagatavoja Komunikācijas speciāliste Madara Tjukša