2024. gada 7. maijs
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

“Sudraba putni” “O Faktorā”

Priecīgas par kopīgi paveikto, laimīgas par pirmo lielāko iespēju pārstāvēt Smiltenes tehnikumu Latvijas mērogā, no profesionāli izglītojošo skolu muzikālā sadraudzības pasākuma “O Faktors” atgriezušās skolas vokāli instrumentālā ansambļa “Sudraba putni” dalībnieces Madara Vikmane (vokāls, klavieres), Amanda Jakobi (vokāls un sitamie instrumenti), Kitija Jansone (ģitāra) un Astra Anna Mizare (vokāls, basģitāra).

Par jauniešu spožo debiju gandarījums arī grupas vadītājam, skolotājam Guntaram Mednim.

Smiltenes tehnikuma audzēknes pasākumā uzstājās ar dziesmu “Brīži”, kas plašākai auditorijai zināma grupas “Gain Fast” izpildījumā, un ”Līvu” populāro dziesmu “Elektriskā zivs”.

“Sudraba putnu” uzstāšanos kā spožu novērtēja arī žūrijas pārstāvji – dziedātāji Nikolajs Puzikovs un Aivo Oskis. Abi atzina, ka grupai ir potenciāls un ieteica jaunietēm turpināt darboties mūzikas lauciņā, jo Latvijā ir maz tik augsta līmeņa vokāli instrumentālo meiteņu grupu.

Panākumi “O Faktorā” ansambļa dalībniecēm dāvājušas spārnus un viņas ir apņēmības pilnas divas reizes nedēļā nākt uz mēģinājumiem, lai tikpat labi uzstātos Informācijas dienā un profesionāli izglītojošo skolu audzēkņu lielākajā kultūras pasākumā “Radi, rādi, raidi,” kas šogad atkal notiks Smiltenes tehnikumā.

Žūrija atzinīgi novērtēja arī grupas dalībnieču tērpus, kas tapuši par godu “O faktoram”.

“Kāpēc “O faktors?”

“Tāpēc, ka muzikālā talantu šova iniciators ir “Ogres tehnikums”,” skaidro skolotājs Guntars Mednis. “Pasākumu, kas jau kļuvis par Ogres tehnikuma tradīciju, rīko ar mērķi – rosināt jauniešus kopā muzicēt, mācīties spēlēt dažādus mūzikas instrumentus, dibināt jaunus pašdarbības kolektīvus un stiprināt jau esošos, popularizēt lietderīgu brīvā laika pavadīšanu un interešu izglītību.”

Guntars Mednis saka lielu paldies par ieguldīto darbu jauniešu muzikalitātes izkopšanā Smiltenes tehnikuma jauniešu kora vadītājai Baibai Žēbinai. “Madara, Amanda un Astra Anna dzied arī skolas korī, kas ļoti palīdz solo dziedāšanā,” atzīst skolotājs Mednis. “Tāpat paldies skolas vadībai par skaistajiem tērpiem un atbalstu, lai piedalītos “O faktorā!”

“Sudraba putnu” dalībnieces vieno ne tikai kopīgi vaļasprieki, bet arī nākotnes profesija. Visas jaunietes ir nākamās veterinārārsta asistentes. Madara un Amanda mācās pirmajā, Astra Anna un Kitija – otrajā A veterinŗmedicīnas kursā.

Teksts: Baiba Vahere

Foto: Guntars Mednis