2024. gada 27. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes vidusskolā Atvērto durvju diena

8.martā Smiltenes vidusskolā notika Atvērto durvju diena, kas vienlaikus bija kā aizraujošs piedzīvojums un izlaušanās spēle, kurā ikvienam tika dota iespēja iepazīt tuvāk skolu, skolotājus un skolēnus, kā arī baudīt kora “Lido”, dramatiskā pulciņa dalībnieku un deju kolektīva “Buku studija” priekšnesumus. Pasākumu vadīja LTV raidījuma “Kultūrdeva” darbinieks, “Supernovas” vizītkaršu veidotājs Marģers Majors.

Marģers Majors, kurš pats pirms 12 gadiem absolvēja Rīgas Kultūru vidusskolu, atzina: ja viņam tiktu dota iespēja vēlreiz mācīties vidusskolā, viņš to noteikti izmantotu! “Man tas bija brīnišķīgs piedzīvojums trīs gadu garumā, ko novēlu piedzīvot arī visiem jums! Mācoties vidusskolā, apmeklēju teātra pulciņu, pēc tam dzīve mani aizveda uz improvizācijas teātri un Latvijas Televīziju,” stāsta Marrģers Majors.

Atvērto durvju dienā skolu apmeklēja 83 skolēni no 10 dažādām skolām. Atbilstoši Smiltenes vidusskolas vadmotīvam – domāt, darīt, rīkoties, – viņiem tika dota iespēja izlauzties cauri ķīmijas, fizikas, matemātikas labirintiem, grāmatu lappusēm, datoru ekrāniem un dizaina risinājumiem, kā arī dažādiem vēstures un ģeogrāfijas līkločiem. Nākamie vidusskolēni tikās ar Smiltenes vidusskolas skolēnu pašpārvaldi un skolas vadību, uzzināja būtiskāko par skolas piedāvātajām mācību un interešu izglītības iespējām, kā arī piedalījās dažādās aktivitātēs, kas ļāva labāk iepazīt vienam otru un skolu.

“Labrīt visiem Smiltenes vidusskolā! Ikreiz, kad es ienāku šajā skolā, mani fascinē ne tikai tās skaistā ēka, bet arī saturs. Un to šai vietai piešķir sirdsgudrie skolotāji, zinošie un gudrie skolēni,” klātesošos uzrunāja Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Astrīda Harju. “Smiltenes vidusskola katram dod ne tikai iespēju apgūt padziļināti viņa izvēlētos mācību priekšmetus, bet arī vispusīgu attīstību. To, cik dzīvē nozīmīgas skolotāju mācības, jūs, visticamāk, sapratīsiet tikai līdz ar gadiem. To apliecina arī šīs pasaules viedie un gudrie cilvēki. Maķedonijas Aleksandrs, kurš dzīvoja 365. -323.g.p.m.ē., un kuru zinām joprojām, teicis, ka viņš ir pateicīgs saviem vecākiem par to, ka viņš dzīvo, bet saviem skolotājiem par to, ka dzīvo labi. Lai arī jums šodien izdodas satikt cilvēkus, kuri palīdz izvēlēties turpmāko dzīves ceļu!”

“Tuvojas eksāmenu laiks un arī brīdis, kurā jums būs jāpieņem viens no savas dzīves būtiskākajiem lēmumiem, – ko darīt pēc devītās klases,” jauniešus uzrunāja Smiltenes novada izglītības pārvaldes vadītājs Edgars Roslovs. “Taču labā ziņa ir tā, ka šī izvēle nav kā matemātikas uzdevums ar vienu vienīgo pareizo atbildi. Katra izvēle, sākot ar skolu un beidzot ar mācību priekšmetiem, kurus nolemsiet apgūt padziļināti, jums piedāvās kādu jaunu iespēju. Tāpēc aicinu jūs izaicināt sevi, eksperimentēt, jo tikai tā cilvēks var nonākt tur, kur viņš vēlas nokļūt.”

“Esiet mīļi sveicināti Smiltenes vidusskolā,” Atvērto durvju dienas dalībniekus uzrunāja Smiltenes vidusskolas direktore Inguna Kondratjeva. “Smiltenes vidusskolā izglītību iegūst 1058 skolēni, t.sk. pirmsskolas audzēkņi. Un ikviena skolas laiks ir tik interesants, cik viņš pats gatavs par to parūpēties. Šeit ir zinoši un atsaucīgi skolotāji, daudz zinātkāru un aktīvu skolēnu, kas gatavi dažādiem izaicinājumiem. Tāpēc aicinu jūs visus nākt mūsu pulkā! Trīs būtiskākie izglītības posmi man raisa asociācijas ar sporta sacensībām. Pamatskola ir kā pirmais pakāpiens jeb trešā vieta. Vidusskola – otrais pakāpiens jeb sudrabs, bet augstsskola – pirmais, augstākais pakāpiens jeb zelts. Dzīvē, tāpat kā sporta sacensībās, panākumi ir tad, kad trenējamies, esam neatlaidīgi, mērķtiecīgi un gatavi pieņemt dažādus izaicinājumus. Baudiet šo dienu un uz tikšanos septembrī!”

Paldies ikvienam skolotojām un skolēnam par Atvērto durvju dienas organizēšanā ieguldīto darbu!

Īpašs paldies Smiltenes vidusskolas dramatiskā kolektīva vadītājai Gitai Skadiņai, jauniešu deju kolektīva “Buku studija” vadītājai Ievai Atarei, kora “Lido” diriģentam Imantam Točam un koncertmeistarei Ingai Strazdiņai.

Baiba Vahere