2024. gada 27. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikuma futbolistes – Latvijas čempiones!

6.februāris Smiltenes tehnikuma vēsturē ieies ar diviem brīnišķīgiem notikumiem – skolu ar izciliem panākumiem absolvēja Jauniešu garantijas programmas restorānu pakalpojumu kurss un tehnikuma telpu futbolistes izcīnīja pirmo vietu AMI SK 29.sporta spēļu sacensībās telpu futbolā jaunietēm.

“Ņemot vērā to, ka Smiltenes tehnikuma jaunietēm sporta sacensībās jāstājas pretī lielo skolu komandām, kurām iespējama daudz lielāka dalībnieku atlase, izcīnīt pirmo vietu Latvijā nemaz tik bieži neizdodas,” atzīst skolas sporta darba organizators Leons Pelņa. Skolotājam vislielākais gandarījums par meiteņu pašaizliedzīgo cīnīšanos.  “Vārtsardze Daimona Artamonova izglāba komandu no vairākām, pat šķietami bezcerīgām situācijām. Viņa arī ieguva komandas labākās spēlētājas titulu. Turklāt – jaunietei tā bija debija vārtsardzes lomā, jo skolas līdzšinējā vārtsardze veselības problēmu dēļ uz sacensībām netika.

Komandā ar labiem panākumiem vēl skolu pārstāvēja: Kitija Švītiņa, Sindija Kalīte un Ksendija Barkovska (visas – 3.veterinārmedicīnas kurss), Monika Šķērsta (2.b veterinārmedicīnas kurss), Justīne Stūre (1. transporta kurss) un Rita Rogačova (4.veterinārmedicīnas kurss), kura tikko atgriezās no profesionālās kvalifikācijas prakses.

Sacensībās 2.vietu ieguva Rīgas Stila un modes tehnikums, trešo vietu -Daugavpils tehnikums, ar rezultātu 7: 0 pārspējot Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas audzēknes.

Apakšgrupas spēlēs Smiltenes tehnikuma jaunietes sacentās ar Latgales un Rīgas skolu labākajām telpu futbolistēm. Smiltenes komanda ar rezultātu 2:0 uzvarēja Daugavpils tehnikuma komandu, kas Daugavpils jaunietēm sacensībās bija vienīgais zaudējums.  Pēc tam Smiltenes tehnikuma jaunietes ar rezultātu 0:1 zaudēja Rīgas Valsts tehnikumam un apakšgrupas pēdējā spēlē ar rezultātu 2:0 uzvarēja Jelgavas tehnikuma telpu futbolistes.

Rezultātā – Daugavpils tehnikumam un Smiltene tehnikumam bija vienāds punktu skaits, bet tā kā savstarpējā spēlē uzvarēja Smiltenes tehnikuma komanda, tad tā arī tika izvirzīta sacensībām par pirmo un otro vietu.

Pirmajā puslaikā ar rezultātu 2: 0 vadībā bija Rīgas Stila un modes tehnikuma telpu futbolistes, bet otrajā puslaikā Smiltenes tehnikuma jaunietes nenolaida rokas un izšķirīgajā spēlē ar rezultātu 3:2 kļuva par Latvijas profesionāli izglītojošo skolu čempionēm.”

Teksts: Baiba Vahere