2024. gada 18. maijs
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Rosīgie aprīļa notikumi Palsmanes pagasta pirmsskolā.

Ar dabas atmodas jundu un interesantiem notikumiem iestādē ir aizritējis aprīļa mēnesis, atnesdams daudz krāsainu piedzīvojumu gan lieliem, gan maziem. Skanīgs izteiksmīgās runas konkurss iestādē norisinājās trijās kārtās. Pirmajā kārtā katrā grupā ,piedaloties logopēdei un grupu skolotājām žūrijā, tika izvirzīti interesantākie, izteiksmīgākie, drošākie runātāji uz iestādes kopkonkursu, kurā  bija jāuzstājas ar savu runas priekšnesumu iestādes klausītājiem un žūrijai, kurā piedalījās Palsmanes pagasta bibliotekāre Vingra Bērtiņa, iestādes skolotāja Alise Rozniece  un vadītāja Birute Mežale . Noslēgumā  žūrija lēma par  trīs atraktīvāko un  drosmīgāko  runātāju izvirzīšanu Smiltenes novada  pirmsskolu audzēkņu izteiksmīgās runas konkursam “Skanēja balstiņa novadam pāri”. Lepojamies ar Ernestu Pērli, Amandu Moročko un Adrianu Šalderu par godam pārstāvētu mūsu iestādi lielajā daiļrunātāju  konkursā Raunā.

Šajā mēnesī  iestādē uzsāka darboties robotikas nodarbības ,kurās ar vecāku finansējumu 17 bērni apgūst modelēšanu un jaunas zināšanas  fizikas jomā. Paldies nodarbību vadītājai Unai Reķei par šādu piedāvājumu pirmsskolas vecuma bērniem.

 Ar muzikālu programmu “Es mācos” pie mums ciemojās “Muzikālā Feja”  bērnu dziesmu autore un izpildītāja Inguna Lipska no Jelgavas. Līdzdarbošanās koncertā izraisīja prieku pozitīvas emocijas, kā arī tika iegūtas jaunas zināšanas par mūzikas instrumentiem.

Domājot par skolas gaitu uzsākšanu ,iestādes bērnu vecākus aicinājām uz sarunu ar Smiltenes novada izglītības psiholoģi Kristīni Krūzīti par tēmu ”Bērna gatavība skolai”. Vecāki uzzināja par galvenajiem jautājumiem ,kas ir svarīgi bērniem un arī pašiem, ja bērns uzsāk skolas gaitas, kā arī saprast, kad bērns ir psiholoģiski gatavs šīm nozīmīgajam solim. Prieks, ka tikšanās noritēja atvērtā  un atsaucīgā sarunā ar pieredzes stāstiem gan no  vecākiem, gan psiholoģes. Mūsu iestādes skolotāju palīgi kopā ar iestādes padomes vecāku pārstāvjiem viesojās Apes pirmsskolas izglītības iestādē “Vāverīte”, lai bagātinātos pieredzē. Paldies pirmsskolas izglītības iestādes” Vāverīte” kolektīvam un vadītājai Ilutai Apinei par dalīšanos ar saviem veiksmes stāstiem, īpaši, kā iekārtot iestādes vidi telpās un ārā, lai tā atbilstu bērnu interesēm un vajadzībām. Kā panākt vecāku atbalstu un iesaisti iestādes notikumos gan ikdienā, gan svētku reizē.

Mēs vienmēr esam aktīvi un katru gadu piedalāmies sportiskās aktivitātēs. Arī šogad Olimpisko mēnesi noslēdzām 26. aprīlī ar Olimpiskās dienas aktivitātēm Vislatvijas vingrojumu kompleksu un foto orientēšanos,  kur katra grupa devās pa noteiktu maršrutu meklēt attēlos redzamos objektus un izpildīt dažādus sportiskus uzdevumus.

Lielās Talkas noskaņā ,bērni ar vecākiem sarūpēja pavasara ziedu stādus un savā sakoptajā mežiņā sastādījām puķu sīpoliņus, lai nākamo pavasari varam brist zilajos sniegpulksteņos. Aprīļa rosīgo mēnesi noslēdzām ar  skolotāju sagatavotu teātra izrādi “Pie Saulītes ciemos!”  Katrs pedagogs iejutās pasakas tēlā, lai ar izrādi radītu prieku mūsu mazajiem skatītājiem. Lai mums saulains, radošs un prieka pilns pēdējais mācību mēnesis.

 

Pirmsskolas skolotāja Aiga Eimane