2024. gada 26. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Pēdējā zvana svētki Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolā

Ir atkal maijs, klāt pieneņu un ceriņu, putnu dziesmu un ziedošu ābeļdārzu laiks, jo pavasaris savā plaukumā uzbur viszilākās debesis, viszaļāko zāli un viskrāšņākās puķes.

Laiks, kad devītajai klasei skan pēdējais zvans mūsu skolā. 20.maijā Pēdējā zvana svētki izskanēja Martai, Katrīnai, Nadīnai, Danielai, Mikam, Emīlam, Raulam, Deividam, Sergejam un viņu audzinātājai Vizbulītei.

Kā ierasts skolas zālē un uz pēdējo stundu viņus pavadīja paši mazākie – 1.klases skolēni.

Devītie atskatījās uz skolā pavadīto laiku, teica PALDIES skolotājiem un tehniskajiem darbiniekiem. Katram skolotājam tika veltīts īpašs paldies ar nelielu humora devu.

Pēdējā zvana svētkos devītos sveica skolas direktore Ieva Zariņa, atzīmējot, ka viņi ir tik ļoti dažādi, bet kopā ir spēks. Īpaši interesants bija 8.klases skolēnu un skolotājas Līgas sagatavotais sveiciens. Skolas laiks tika salīdzināts ar kuģošanu pa jūru. Katram devītajam bija piedēvēts savādāks kuģis, uz kura viņš bija kapteinis. Kapteinis, kurš iestūrē dažādās ostās, lai papildinātu sava kuģa krājumus. Viņš izkāpj matemātikas, dzimtās valodas, mūzikas, ģeogrāfijas, vēstures un tā varētu saukt vēl daudz citas ostas. Taču vēl lielāks pārsteigums sagaidīja devītos viņu klases telpā. Katram uz sola bija neliels kuģītis no papīra, viss klases noformējums bija veltīts tēmai – kuģis, kuģošana. Un vēl torte…

Devītie saka paldies visiem sveicējiem par laba vēlējumiem un ziediem. Bet īpašs paldies 8.klasei un skolotājai Līgai!

Paldies skolotājai Līgai par interesanto izvēlētās stundas novadīšanu!

Pēc Pēdējā zvana svētkiem skolā 9.klases skolēni devās ekskursijā – pabija Fantāzijas zemē „Neonija”, cepa picas ceptuvē „Vīnkalni”, kur mielojās arī ar 8.klases dāvāto torti. Ekskursijas noslēgumā devās pastaigā pa koku galotnēm „Sajūtu parkā” Valmierā.

Devītie, lai jūsu kuģiem labs ceļa vējš uz izvēlētajām ostām!

Klases audzinātāja Vizbulīte Jaukule

Foto: G.Ķelpa, V.Jaukule