2024. gada 26. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Pārī drošāk

10. aprīļa rītā sarkanmatainā Pepija Garzeķe uz Smiltenes vidusskolas Rīgas ielas namu bija atsūtījusi uzdevumus pašiem erudītākajiem novada otrklasniekiem. Lai pirmajā lielajā pārbaudījumā nebūtu bailīgi, bērni strādāja pa pāriem un rādīja savu prasmi sadarboties un uzticēties otra viedoklim.

Uz pāru Zināšanu turnīru bija ieradušies gan “Baltās puķītes”, “Zilie sniegpulkstenīši” un “Vizbulītes”, gan “Taurenītes” un “Skudriņas”, gan “Gudrinieki”, “Draugi” un “Raibās grāmatas”. Šie ir bērnu pašu izdomātie nosaukumi saviem pāriem. Ļoti iepriecināja Palsmanes meiteņu pārdomātais vizuālais noformējums.

Liels paldies par dalību turnīrā Grundzāles pamatskolas skolēniem Artim Harkinam un Emīlam Ločmelim, Palsmanes pamatskolas meitenēm Keitai Pauliņa, Viktorijai Purkalītei, Samantai Ķuzulei un Rēzijai Dišlerei, Blomes pamatskolas skolniecēm Kristīnei Vaidrei un Alisei Krūzei, kā arī mājiniekiem – Smiltenes vidusskolas pārstāvjiem Laumai Strazdiņai, Andželai Bormanei, Paulai Šūtelei, Matīsam van Ekam, Emīlijai Paulai Purmalei, Guntaram Palmam, Martinam Kondričam, Markusam Bruņiniekam. Paldies par ieguldīto darbu un laiku skolēnu sagatavošanā šim pāru Zināšanu turnīram klašu audzinātājām Santai Indrēvicai, Ilvai Harkinai, Ingrīdai Apsītei, Diānai Kokarēvičai, Initai Marksai, Vijai Sokolovai un Valijai Rupainei.

Pepija Garzeķe ir maza, ekscentriska meitene, kas izskatās un ģērbjas dīvaini, dzīvo viena bez vecākiem, viņa neiet skolā, ēd kūkas brokastīs, pusdienās un vakariņās, jāj uz zirga, noliek pie vietas skolas huligānus un aizstāv vājākos, jo ir tik stipra, ka var pacelt pat savu zirgu.  Tieši tādēļ otrklasniekiem bija Pepijai jāpalīdz tikt galā ar dažādiem grūtiem un ne tik grūtiem uzdevumiem par pulksteni, meža dzīvniekiem, gadalaikiem, jārēķina un jālabo Pepijas pieļautās kļūdas. Šoreiz vislabākie Pepijas palīgi un līdz ar to arī Turnīra uzvarētāji ir “Baltās puķītes” Lauma Strazdiņa un Andžela Bormane (1. vieta), “Raibās grāmatas” Martins Kondričs un Markuss Bruņinieks (2. vieta), “Gudrinieki” Emīlija Paula Purmale un Guntars Palms (3. vieta).

Smiltenes novada sākumskolas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja Vita Leite