2024. gada 29. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Notikumiem bagāts mēnesis Gaujienas pamatskolā

 

Skolotāju dienas svinības novadā un skolā, starpdisciplinārā diena ‘’Veselīga un aktīva brīvā laika pavadīšana’’, kuras gaitā kopīgi vingrojām ar Raju Kozlovu Rauucku, makšķerējām un iepazinām metālu detektora izmantošanas iespējas.

‘’Labo darbu nedēļa’’, kurā iesaistījām skolēnu vecākus. Ģimenes un skolotāji ziedoja dzīvnieku pārtiku un skola organizēja divus braucienus uz biedrības ‘’Astes un Ūsas’’ dzīvnieku patversmi Alūksnē. Vēl savācām dažādus dārzeņus un nogādājām Siglindas Freimanes saimniecības dzīvniekiem.

Rūpīgi plānojām ‘’Karjeras nedēļu’’, lai būtu iespējas skolēniem aizbraukt un paskatīties uzņēmumus un objektus, kā arī aicinājām cilvēkus viesoties skolā. Ieguvām informāciju uzņēmējdarbībā ciemojoties veikalā pie Lindas Rauhamaki un Jāņa Ivanova, kuri pastāstīja par sava uzņēmuma veidošanu un darbību.

Ieskatu celtnieka profesijā guvām SIA ‘’Ekers’’ celtniecības laukumā Grundzālē, kur būs jaunais ‘’TOP’’ veikals.  Vērojām celtnieku darbu un klausījāmies Zigmāra Kalēja izsmeļošajā stāstījumā.

Cerību klases skolēni iepazinās ar profesijām mūsu skolā. Par nagu kopšanu un roku higiēnu meitenēm nodarbību vadīja manikīre Dina Aleksejeva.

Ar Valsts meža dienesta darbinieka un zemessarga pienākumiem un atbildību stāstījumā dalījās Andris Rubīns, kurš iepazīstināja arī ar savu vaļasprieku –medībām.  

Nedēļas noslēgumā saruna par drošību, kārtību un veselīgu dzīvesveidu. Savā daudzu gadu darba pieredzē dalījās pašvaldības policijas inspektors Zigurds Safranovičs. Vēl piedalījāmies Satversmes tiesas informatīvajā vebinārā ‘’Ikviena cilvēka cieņa digitālajā vidē’’. Karjeras nedēļa noslēdzās, bet radās iecere pavasarī aplūkot Z.Safranoviča senlietu muzeju ‘’Fazāni’’.

Paldies visiem, kas uzņēma mūs un atbrauca ciemos!

Informāciju apkopoja:
direktore Vita Andersone