2024. gada 3. maijs
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Notikumi martā Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolā

2024. gada 19. martā skolā 5.-9. klašu skolēni piedalījās projekta “Latvijas skolas soma” piedāvātajā teatrāli izglītojošā uzvedumā ar līdzdarbošanos “Pieci likteņstāsti”. Tā ir programma par padomju varas īstenoto deportāciju norisi un latviešu dzīvi izsūtījumā. Skolēni tika iesaistīti piecu dažādu deportācijas notikumus piedzīvojušu personāžu likteņstāstu izzināšanā. Uzvedums bija iespaidīgs un noderīgs skolēniem, lai labāk izprastu mūsu tautas vēsturi un piedzīvotos notikumus. Iesakām arī citām skolām izmantot šo piedāvājumu!

Zinot, kāda ir situācija pasaulē, ka ir valsts, kur šobrīd ir nemieri, nedrošība, karš, ir svarīgi zināt, cik droši jūtamies savā valstī. Lai atbildētu uz jautāju “Kā mēs sargājam Latviju?”, uz sarunu 7.-9. klašu skolēnus 19. martā aicināja Aizsardzības ministrijas sociālo lietu nodaļas vadītājs Andris Jaško un Zemessardzes 31. kājinieku bataljona pārstāve Inta Krakopa.

Skolēni uzzināja, kādi ir Aizsardzības ministrijas pamatuzdevumu, kas ir pamatdokuments valsts aizsardzībā, paskaidroja, kāda šobrīd ir reģionālā ģeopolitiskā situācija, vai ir apdraudējums Latvijas drošībai. Tika pastāstīts, kā rīkoties krīzes situācijās, ko nozīmē dezinformācija, kiberdrošība, kā veicināt drošību Latvijā, kāda ir NATO loma un nozīme Latvijā. Skolēnus informēja arī par iespēju iegūt izglītību ar militāru ievirzi. Paldies par tikšanos! Paldies Aizsardzības ministrijai par izzinošu un izglītojošu galda spēli “Latvijas Neatkarības karš”!

20. marta rītā Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolas zālē pulcējās vairāk nekā 50 skolēni no Smiltenes novada skolām – Blomes pamatskolas, Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolas, Grundzāles pamatskolas, Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas, Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas programmu realizācijas vietas Trapenē, Palsmanes pamatskolas, Raunas pamatskolas, Smiltenes vidusskolas, Variņu pamatskolas, lai piedalītos Smiltenes novada 2.-3. klašu angļu valodas olimpiādē un 4. klašu latviešu valodas olimpiādē. Pēc olimpiādes skolēniem bija iespēja iesaistīties dažādās radošās nodarbībās, kā arī skolotāji apmeklēja Amatu māju. Smiltenes novada 2.-3. klašu angļu valodas olimpiādē labi rezultāti mūsu skolas skolēniem – 2. vieta Henrijam Evertam Skaistkalnam (2. klase), Atzinība – Leldei Kranātei (3. klase).

img_7_1711283525844

Image 1 of 5

 

Skolotāja Sarmīte Apine