2024. gada 29. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

“Naujene WIND 2024” konkurss noslēdzies

23. februārī Smiltenes Mūzikas skolas audzēkņi piedalījās pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkursā “Naujene WIND 2024”, ko rīkoja Naujenes Mūzikas un mākslas skola sadarbībā ar Augšdaugavas novada Kultūras pārvaldi un Daugavpils Universitāti.

Konkurss tiek rīkots ar mērķi veicināt jauno izpildītāju profesionālo izaugsmi un attīstīt mūzikas skolu izglītības, mācību darba procesu kvalitāti, pedagogu un audzēkņu darba rezultātus, kā arī veidot regulāru pieredzes apmaiņu starp Latvijas mūzikas skolu audzēkņiem un pedagogiem.

Konkursā piedalījās pūšaminstrumentu spēles audzēkņi, kas tiek sadalīti instrumentu spēles apakšgrupās: blokflautas spēle, flautas spēle, obojas spēle, klarnetes spēle, fagota spēle, saksofona spēle, mežragu spēle, trompetes spēle, trombona spēle, eifonijas spēle, tubas spēle, sitaminstrumentu spēle.

Konkursa dalībnieki dalās trīs vecuma grupās – 1. klašu audzēkņi, 2.- 4. klašu audzēkņi un 5.- 7. klašu audzēkņi. Konkursa dalībniekiem bija jāatskaņo no galvas divi dažāda rakstura skaņdarbi. Vērtējot audzēkņus, žūrija ņēma vērā skaņas un intonācijas kvalitāti, skaņdarba izpildījuma tehnisko precizitāti un māksliniecisko izpildījumu.

Mūzikas skolu konkursā pārstāvēja Agate Grīnberga, Elmārs Lapiņš, Emīlija Silakalne, Jēkabs Žēbins, Kārlis Gustavs Bērziņš, Meinards Doršs, Marta Latika, Marta Šilova, Toms Grabovskis.

Apsveicam un lepojamies ar mūsu audzēkņu sasniegumiem konkursā!

  • Marta Latika (1. klašu grupa) ieguva II VIETU
  • Kārlis Gustavs Bērziņš (2.-4. klašu grupā) ieguva II VIETU
  • Agate Grīnberga (2.-4. klašu grupā) ieguva II VIETU
  • Meinards Drošs (2.-4. klašu grupā) ieguva II VIETU
  • Marta Šilova (2.-4. klašu grupā) ieguva II VIETU
  • Elmārs Lapiņš (2.-4. klašu grupā) ieguva III VIETU
  • Jēkabs Žēbins (5.-6. klašu grupā) ieguva III VIETU
  • Emīlija Silakalne (2.-4. klašu grupā) ieguva III VIETU
  • Toms Grabovskis (2.-4. klašu grupā) ieguva Diplomu

Paldies skolotājiem Jānim Silakalnam, Aijai Silakalnei, Vivitai Osei-Bērziņai, Maijai Švēdenbergai, Pēterim Vilkam, Sarmītei Kubuliņai un koncertmeistarei Gunai Rācenei par ieguldīto darbu audzēkņu sagatavošanā!

Paldies ģimenēm par atbalstu!