2024. gada 29. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Dalība festivālā “Divas klavieres”

2023. gada 22. novembrī Augusta Dombrovska Mūzikas skolas koncertzālē pirmo reizi norisinājās klavieransambļu festivāls “Divas klavieres”.

Festivāla mērķis ir popularizēt un pilnveidot audzēkņu spējas ansambļu muzicēšanā uz divām klavierēm, veidot pozitīvu gaisotni publiskas uzstāšanās laikā. Festivālā piedalījās Smiltenes Mūzikas skola, Ikšķiles Mūzikas un mākslas skola, Pāvula Jurjāna mūzikas skola, Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skola, Augusta Dombrovska Mūzikas skola, Liepājas Karostas mūzikas skola. Lepojamies ar savām 3 klases audzēknēm Meivisu Supi un Evu Vasiļjevu, kas konkursā atskaņoja V. A. Mocarta Duetu no op. “Dons Džovani” un Latviešu tautas dziesmu  V. Salaka apdarē “Pēterītis ar Miķelīti”. Meitenes atklāja šo festivālu, kas notika pirmo reizi un doma to turpināt ik gadu. Nemaz nav viegli saspēlēties ar otru un kur nu vēl pie 2 klavierēm. Bet mūsu meitenēm tas izdevās lieliski! Sirsnīgi tika uzņemtas, no sirds apdāvinātas ar skolas logo aksesuāriem, kā arī tika pie jaunas nošu grāmatas! Festivāla noslēgumā – jauks skolotāju ansambļa muzikāls pārsteigums, kliņģeris, sirsnīgas sarunas. Laba pieredze un veiksmīga debija!

Te iespēja noskatīties meiteņu uzstāšanos! https://smiltenesnovads.lv/wp-content/uploads/WhatsApp-Video-2023-11-22-at-16.11.23.mp4

Liels paldies skolotājai Ingai Strazdiņai!

Laura Grīnvalde

Smiltenes Mūzikas skolas vadītājas vietniece