2024. gada 26. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Kā D. Ozoliņa Apes pamatskolas 3. klases skolēni atzīmēja Latvijas svētkus?

11.novembrī mūsu skolā no rīta notika Gaismas gājiens, kurā mēs devāmies uz kapsētu, kur klausījāmies par  Lāčplēša dienu, par varoņiem, kas cīnījās par  mūsu zemi- Latviju. Cīnītāju piemiņai aizdedzām svecīšu liesmiņas.

Pēcpusdienā  notika 3.klases pēcpusdiena veltīta “Mana Latvija- Mūsu Latvija”. Bijām kopā veidojuši scenāriju, kas un kā notiks mūsu pasākumā. Vispirms  skolēni servēja galdus patriotiskā noskaņā, lika uz galda cienastu. Kad viss bija sagatavots ,sākām pasākumu ar svinīgu dzejoli, ko runāja Roberts “Ko par Latviju pateikt var daudz?”, dziedājām dziesmu “Div’ dūjiņas gaisā skrēja.”, teicām novēlējumus Latvijai.  Bērni pacienāja viens otru, izbaudīja kafejnīcas atmosfēru un tad jau varēja sākties atraktīvā pasākuma daļa ar spēlēm un rotaļām. Ļoti aizraujoša spēle bija, kad katram tika izdalītas sešas kartītes ar attēliem par Latviju ( novadi, slaveni cilvēki, tradīcijas) un tad bija jāsameklē nosaukums, kas tas ir. Noslēgumā vēl dažas jautras uzmanības spēles un laiks doties mājās, jo pēc dažām stundām, vakarā jādodas uz Lāpu gājienu. 

Svarīgi, ka mūs bērni zina nosaukt un pastāstīt  par Lāčplēša dienu un Latvijas dzimšanas dienu un ka mēs šos svētkus svinam savā skolā, klasē, savā ģimenē. Vēlētos, lai mūs bērni varētu teikt: “Lepni un priecīgi nosaku es, Latvietis Latviju sirdī nes”.

Skolotāja Līvija Karro