2024. gada 29. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Jubilejas gads PII “Pīlādzītī” mūzikas līkločos

Vēstule Pīlādzītim.

Sveiks, Pīlādzīt! Mēs jau esam pazīstami, pat varētu teikt, ka ļoti tuvi. Diendienā tiekoties, pieskandinām Tavus apvāršņus ar mūzikas skaņām. Arī Tevi sadzirdam ik dienu – caur 319 smiekliem, arī pa kādai asarai, 396 sirdspukstiem un neskaitāmiem, steidzīgiem solīšiem.

Atskatoties uz 2023. gadu, secinām, ka kopā esam izdzīvojuši daudz un dažādus muzikālus piedzīvojumus. Pavisam tie ir bijuši 15 – gluži tikpat, cik Tavā dzimšanas dienas kūkā svecīšu!

Janvāri iesākām mierīgās noskaņās – ar Šūpuļdziesmu svētkiem, kuros izdziedājām un izšūpojām veselu čučumuižas kino.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Februārī, kad ziema bija mūs pietiekami saldējusi, pienāca laiks to dzīt projām ar Meteņdienu sportiskā garā!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sirsniņdienā, lai sasildītu sevi un savus mīļos, veltījām viens otram mīļus apskāvienus, draudzīgas dejas un sirdssiltas dziesmas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lai gan kalendārs rādīja, ka ir pienākušas Lieldienas, ziema vēl negrasījās atkāpties. Sniegs mūs tomēr nenobaidīja – Tava nama saimniece bija tā, kura pēc Lieldienu tradīcijām, metot olu pāri kārtij un to arī noķerot, nodrošināja veiksmi visai mūsu “Pīlādzīša” saimei.

 

 

 

 

 

 

 

 


Un tā ar plaukstošiem lazdu ziediem atnāca pavasaris – mūsu saimes rosīgākais laiks. Lieli un mazi pīlādzēni iepriecināja savas ģimenes Mātes un Ģimenes dienas pasākumos.


Maija pašā vidū “Pateicības dienā” vecāko grupiņu pīlādzēni teica visiem paldies par garšīgām maltītēm, smaržīgiem paladziņiem, salabotām durtiņām, tīriem gaiteņiem un vērtīgām dzīves atziņām.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Tad, kad viss Tavs nams smaržo pēc ceriņziediem un bērzu meijām, zini, – ir sācies izlaidumu laiks!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Maijs noslēdzās ar jestrām dzimšanas dienas svinībām! Cik lustīgi mums gāja – ēdām saldējumu, skatījāmies kino, apsveicām Tevi ar ziediem un vēl un vēl!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jūnija pēdējo nedēļu noslēdza Līgo dziesmas un dejas – tā, lai tālu, tālu skan!

 

 

 

 

 

 

 

 


Klāt ir septembris! Zinību diena ar čaklo Burtu meitiņu un Skudriņu, kura, ceļot māju, salauzusi kāju.

 

 

 

 

 

 

 

 


Ražas mēnesī raženi svētki – Miķeļdiena, kurā mazie pīlādzēni izmēģināja pirmās prasmes mājās sagatavotu gardumu andelē.

 

 

 

 

 

 

 

 


Tad, kad oktobrī var vēl noķert vēsās rudens lietus piles, jaunāko grupiņu bērni Mazulīšu svētkos sēdās mākoņlaivās lietutiņu sijāt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sanākat, sanākat lieli un mazi, šodien būs līksmība – ķekatas būs! Ar šādu lustīgu dziesmu tika svinēta Mārtiņdiena Jāņukalnā!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Viena no nopietnākajām dienām, kad skanēja mūsu mīļās Latvijas himna, bija 17. novembris. Tad svinējām valsts dzimšanas dienu. Nebijis gadījums, kad “Pīlādzīša” darbinieki vienojās kopkorī, dziedot patriotiskas dziesmas bērniem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nu ko, tad jau gada izskaņa klāt, un Ziemassvētku tracis var sākties! Pavisam Tevī dzīvo 17 mazākas saimes, un, lai katrai saimei uzrīkotu svētkus, bez jezgas neiztikt. Taču visi kopā aizvadījām sirsnīgus Ziemassvētkus 15 koncertos 8 dienu laikā, vai tas nav iespaidīgi?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paldies Tev, Pīlādzīt! Tavs spēks sākas Tavās saknēs, turpinās stumbrā un zaros un noslēdzas bagātīgos augļos. Pīlādžogas jau neaug pa vienai – tās veido sulīgus ķekarus, un, tikai turoties kopā, mēs varam būt tik stipri!

 

 

 

 

 

 

Cieņā, Lāsma, Zane, Zane