2024. gada 29. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Izstāde “Jaunie arhitekti – Latvijai”

Aicinām visus interesentus Smiltenes vidusskolas jaunajā zālē Dakteru ielā 27 apskatīt Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultātes ceļojošo izstādi “Jaunie arhitekti – Latvijai”!

“Izstādē galvenokārt pārstāvēti projekti, kurus iecerēts realizēt Vidzemē,” informē Smiltenes vidusskolas bibliotēkas vadītāja Inguna Kudlāne. “Izstādes mērķis – rosināt sabiedrību iesaistīties savu pilsētu un laiku ainavas pilnveidošanā, iepazīstināt viņus ar mūsdienu arhitektūras un pilsētvides attīstības tendencēm, kā arī ieinteresēt jauniešus par radošo un dinamiski mainīgo arhitekta profesiju.

Kādi atslēgvārdi visprecīzāk raksturo mūsdienu arhitektūras procesu? –  “pilsētvides dzīvotspēja” , “vides integritāte un identitāte”, degradētas vides revitalizācija”.

Viens no darbiem, ar kuru izstādē var iepazīties, ir jaunā arhitekta Reiņa Pakuļa diplomdarbs “Smiltenes jaunā bibliotēka”.

Arhitektūras fakultātes absolventu diplomprojektos piedāvātie oriģinālie risinājumi dažādu pilsētu un apdzīvotu vietu ilgtspējīgai attīstībai aptver visu Latviju.

Izstādē aplūkojams arī jaunā arhitekta Rūda Rubeņa diplomdarbs – Ogres centrālās bibliotēkas jaunbūve, kas unikāls ar to, ka nepilnu gadu laikā no studenta sapņu darba kļuva par reālu, nozares profesionāļu augsti novērtētu projektu.

Izstāde Smiltenes vidusskolā apskatāma līdz 21. oktobrim.