2024. gada 26. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Izcili pārstāv Smiltenes novadu Valsts bioloģijas olimpiādē!

25.janvāris Smiltenes vidusskolas vēsturē ieies ar ļoti īpašu notikumu – 9. c klases skolnieks Ričards Averāts Valsts bioloģijas olimpiādē, devīto klašu grupā izcīnījis otro vietu Latvijā, 9.c klases skolniece Tīna Deina Kukurīte – 3.vietu, un 9.a klases skolniece Santa Vintere saņēmusi atzinību!

Jauniešiem sagatavoties olimpiādei palīdzēja pieredzes bagātā bioloģijas skolotāja Anna Lavrinoviča, kura ar savām daudzpusīgajām zināšanām, dzīvesprieku un neizsīkstošo enerģiju iedvesmojusi vairākas vidusskolēnu paaudzes un ir viena no skolēnu mīļākajām skolotājām joprojām.
“Pirmajā olimpiādes dienā skolēniem bija jāpilda teorētiskais tests un pēc tā – teorētiskie uzdevumi,” stāsta skolotāja Anna Lavrinoviča. “Visi – tiešām ļoti augstas sarežģītības pakāpes. Olimpiādes otrā diena tika veltīta laboratorijas darbiem.
Gan Ričards, gan Tīna Deina, gan Santa ieguldīja ļoti lielu darbu, t.sk. nāca pie manis un gatavojās olimpiādei arī savā brīvajā laikā.
Liels sasniegums jau bija tas, ka mūsu jaunieši 1014 devīto klašu skolēnu konkurencē izcīnīja iespēju būt starp tiem 52 laimīgajiem, kuri tika uz Valsts olimpiādes 3.posmu!
Tajā no 23. līdz 25. janvārim zināšanās un atjautībā savstarpēji sacentās bioloģijā paši zinošākie jaunieši no visas Latvijas, t.sk. Valsts ģimnāziju audzēkņi.
Sirds dziļumos jutu, ka ar sliktiem rezultātiem mājās neatgriezīsimies. Bet konkurence bija patiešām liela, tāpēc jo īpašs gandarījums, ka mūsu jaunieši guva tik augstu novērtējumu,” atgriezusies no olimpiādes atzīst skolotāja, kura vienmēr rūpējusies, lai viņas audzēkņi būtu gan zinoši, gan emocionāli piepildīti un laimīgi.
Jau tās pašas dienas vakarā viņa aizrautīgi juta līdzi vidusskolēniem Aerobikas festivālā un izbaudīja atkalredzēšanās prieku ar skolas absolventiem – savējiem…

Teksts: Baiba Vahere