2024. gada 26. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Ilze Vergina: “Lai mūsu dzīvē vairāk miera, prieka, noteiktības un stabilitātes!”

“Šis gads ievērojami atšķiras no visiem pārējiem, ko esam piedzīvojuši līdz šim. Ir bijis ļoti daudz izaicinājumu. Cenšoties ar tiem tikt galā, nozīmīga bijusi gan skolas kolektīva un skolēnu atbildīgā rīcība, gan vecāku sapratne un atbalsts,” atzīst Smiltenes vidusskolas direktore Ilze Vergina.

“Neraugoties uz pārdzīvoto, skola šogad piedzīvojusi arī vairākas, ļoti patīkamas pārmaiņas. Ekspluatācijā nodots jaunais internāts. Skolēni ir priecīgi, ka, atbraucot uz Smiltenes vidusskolu mācīties, viņi var dzīvot, atpūsties un sagatavoties jaunai darba dienai skaistā un sakārtotā vidē.

Tiesa, būvdarbi no mums visiem prasīja divkāršu pacietību – nācās piemēroties ne tikai pārmaiņām, kas saistītas ar ārkārtas situāciju, bet arī ar to, ka telpu ir tik, cik ir… Taču šis sarežģītais laiks parādījis, ka mūsu vidū vairākumā ir atbildīgie, ļoti strādīgie un emocionāli inteliģentie cilvēki… Tas palīdzējis tikt galā ar daudziem izaicinājumiem. T.sk. izmaiņām, kas saistītas ar kompetenču izglītību un jaunā mācību satura ieviešanu skolā.

Paldies visiem par nosvērtību, izpratni un spēju saglabāt mieru arī tajos gadījumos, kad nozīmīgus lēmumus nācās pieņemt ļoti ātri!

Šis gads bijis veiksmīgs arī, izvērtējot mācību darba rezultātus un daudzu  skolēnu individuālo izaugsmi, kas, manuprāt, būtu daudz labāks kritērijs skolas kvalitātes izvērtēšanai, nekā atzīmes eksāmenos. Ir bijuši brīnišķīgi mirkļi, kas ļāvuši ieraudzīt, cik mūsu skolā ir daudz talantīgu jauniešu. T.sk. Smiltenes simtgades svinības, kurā atskatījāmies uz skolas īpašo vietu pilsētas un visas Latvijas izaugsmē. Jā, mēs ar lepnumu varam teikt, ka Smiltenes vidusskola ir laba skola ar lielu izaugsmes potenciālu!

Pārmaiņas, ko mūsu ikdienā ienesis Covid – 19, rosinājušas to, ka šis mācību gads vairāk ir kā iepriekšējā turpinājums. Mēs nevaram novilkt tik striktu robežu kā agrāk, sākot jaunu mācību gadu. Taču sarežģītās dzīves situācijās viss kļūst tiešāks. Līdzcilvēku uzvedība, pieredze saskatāma niansētāk.  Šobrīd ļoti spilgti var redzēt katra stiprumu un vājumu, un arī cilvēku nepacietību, vēlmi dzīvot patīkamu mirkļu izjūtās, neredzot situāciju kopumā.

Gadu mijā vienmēr esam vēlējuši viens otram veselību, bet šobrīd šim vēlējumam ir pavisam citam nozīme un saturs… Laba veselība – tā patiesi šobrīd ir svarīgākā ikvienā vecumā.

Ja viss notiks, kā iecerēts, tad nākamā gada pavasarī pabeigsim skolas vidējā korpusa būvniecību, vasarā varēsim sākt domāt par iekārtošanos un jauno mācību gadu sāksim renovētā skolā.

Šajā laikā esam sapratuši, ka visiem kopā mācīties un piedalīties pasākumos – tie jau ir svētki. Cilvēki ir apzinājušies attiecību vērtību un skaistumu.

Svētku laikā visiem novēlu atrast sirdsmieru. Lai sirdī nemiera vietā ienāk mīlestība!

Jaunajā gadā vairāk par visu gribētos, lai atkal varam atgriezties savā ierastajā dzīves ritmā. Lai ir vairāk prieka, noteiktības un stabilitātes, lai sev nozīmīgus lēmumus varam pieņemt paši!  Līdzi ņemot šajā, smago pārbaudījumu laikā gūto pieredzi, ka pati lielākā vērtība šajā pasaulē ir tā mīlestība, ko spēj dāvāt cilvēks cilvēkam.”

Baiba Vahere