2024. gada 28. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Grundzāles pamatskolas skolotāju vizīte Somijā

Marta sākumā Grundzāles pamatskolas skolotājas Dace Kalniņa un Ilva Harkina apmeklēja Erasmus+ projekta “No skolas uz lauku saimniecību” sešu projekta partneru sanāksmi Somijas pilsētā Turku. Tās mērķis bija aprobēt līdz šai vizītei izstrādātās digitālās spēles.

Digitālo spēļu mērķis ir vairot skolēnu interesi par STEAM mācību priekšmetiem, izmantojot lauku saimniecību vidi. Spēļu temati ir dažādi – no ikdienas darbiem, atkritumu apsaimniekošanas, ilgtspējīga patēriņa laukos līdz ūdens taupīšanas iespējām,  energoefektivitātei un klimata pārmaiņām. Skolēniem būs jāiejūtas dažādos tēlos un jāizdara pareizā izvēle saskaņā ar ilgtspējīgu attīstību. Ja izvēle būs nepareiza, būs vien jāmēģina vēlreiz. Spēles pēc pilnīgošanas būs pieejamas projekta mājaslapā https://schooltofarm.com/index.php/games/

Jau šajā gadā skolēni ir apmeklējuši zinātnes un inovāciju centru Daugavpilī, iepazinuši bišu dzīvi “Medus brokastīs”, kā arī praktiski izmēģinājuši mikrozaļumu audzēšanu un nobaudīšanu. Nākamajos mēnešos skolā turpināsies projektā radītā 24 mācību stundu plāna realizēšana dzīvē, apmeklējot Grundzāles apkārtnes lauku saimniecības, darbojoties topošajā skolas siltumnīcā, tādā veidā apgūstot dažādus STEAM mācību priekšmetu tematus.

Informāciju sagatavoja projekta koordinatore Dace Kalniņa