2024. gada 6. maijs
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Februāra notikumu virpulī.

Aktīvs , ar  interesantiem notikumiem bagāts aizritējis  februāra mēnesis Palsmanes pagasta pirmsskolā. Mēneša sākumā bērnus iepriecināja notikums POPIELA – jaunā Pūķa gada ieskandināšana. Dažādos mūzikas ritmos priekšnesumus gatavoja paši bērni ,skolotājas un auklītes, piedomājot par muzikālo un vizuālo noformējumu gan māksliniekiem , gan telpām. Šajā pasākumā virmoja pozitīvas emocijas un atklājās arī jauni talanti.

Īpaša nedēļa bija mūsu iestādes vislielākajiem ”Saulītes” grupas bērniem, jo viņi trīs dienas devās uz skolu uz īstām mācību stundām, lai labāk iepazītu skolas vidi, skolotājas, jo 1.septembris nav aiz kalniem.

Īpašajā 14. februārī ,iestādē sirsnīgas sarunas izskanēja visās grupiņās, jo svinējām draudzības dienu. Mazās actiņas mirdzēja no pašu gatavotiem apsveikumiem, puķītēm, sirsniņām, kurus dāvināja draugs draugam, draudzenēm un vecākiem. ”Mārīšu” grupā bērni cienājās ar vecāku sarūpētu cienastiņu- suliņu, sukādēm, āboliem, konfektēm. Paldies viņiem par to! Īpaši skaistas šajā dienā bija meitenes- tērpušās sarkanās kleitiņās.

 Februāra mēnesī dzimšanas diena ir bērnu grāmatiņu  māksliniecei Margaritai Stārastei. Pieminot mākslinieci un viņas devumu bērnu literatūrā, katrai grupiņai bija uzdevums izspēlēt vienu īsu pasaciņu vai pantiņu no viņas daiļrades. Un tā nedēļas garumā katru rītu viena grupiņa sarīkoja mazos svētkus visai iestādei.

 Šajā mēnesī tika atzīmēta -Starptautiskā polārlāču diena. Bērni grupās izzināja lāču sugas, kur tie dzīvo un no kā pārtiek. Liels prieks bija par silto džemperu parādi, kurā piedalījās visu grupiņu bērni un izrādīja savus skaistos, siltos džemperus. Kopīgi noskatījās filmiņu par polārlāčiem.

 Ar sportiskām aktivitātēm āra vidē svinējām Meteņu dienu sporta skolotājas Aigas vadībā. Stafetes, uzmundrinoši saucieni, svilpes signāli skanēja iestādes laukumā un blakus mežiņā. Senie ticējumi stāsta ,ka Meteņi ir ziemas beigas un pavasara sākums. Lai visiem silts un saulains pavasaris!

Pirmskolas skolotāja Vizbulīte Kauliņa