2024. gada 5. maijs
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Decembris kā ziemas pasaka.

Kā skaistā ziemas pasakā, kas  bagāta ar dziļiem sniegiem un brīnuma gaidām, Palsmanes pirmsskolā aizvadīts decembra mēnesis. Šis laiks iestādē bija bagāts burvīgiem notikumiem un īpašām emocijām.
Aktualizējot Ziemassvētku gaidīšanas laiku, katras nedēļas sākumā kopā sanāca visi iestādes bērni un pedagogi, lai iedegtu gaismiņu adventes vainagā, tādējādi uzsverot gaismas, prieka, ģimenes un dāvināšanas prieka nozīmi šajā brīnumu gaidīšanas laikā.
 Lieliem un maziem kopā darbojoties rūķu darbnīcās ,tika gatavotas dāvanas iestādes sadarbības partneriem un telpu svētku rotas,  radot siltu un mājīgu svētku noskaņu tajā. Ziemassvētku pasākumi grupiņās bija aizraujoši un pārsteigumiem bagāti. Bērni ar lielu prieku piedalījās dažādās aktivitātēs, gatavojot svētku scenārijus un mīļas dāvaniņas saviem vecākiem.
Šajā mēnesī iestādē viesojās  Arturs Gruzdiņš ar interaktīvu, muzikālu koncertsarunu – “Drošības festivāls” , kur dzejoļos un mūzikā bija iekļautas vispārzināmas drošības tēmas. Bērni kopā ar vecākiem aktīvi iesaistījās labdarības akcijā – “Ticot brīnumiem”, kurā bija iespēja atbalstīt mazos drosminiekus, kuri ārstējas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.
Līdztekus dažādiem notikumiem, arī iestādes pedagogiem tika noorganizētas sevis pilnveidojošas aktivitātes, kā  biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” organizētas apmācības par tēmu “Pirmā psiholoģiskā palīdzība”, ko vadīja kursu lektore, psiholoģe Natālija Juščenko un  arī psiholoģes vadītā Art –  terapija” Resursu krūze”.
 Piedzīvotās emocijas šajā mēnesī bija daudzveidīgas, gan prieks, sajūsma, pārsteigums – visa šī palete bija klāt katru dienu. To meklēja sniegā, rūķu pastā un  grupiņu Ziemassvētku pasākumos . Vislielākais prieks un gandarījums, ja redzi, ka  bērni aug un attīstās ne tikai intelektuāli, bet arī emocionāli un sociāli.
Lai ikdienas darbos jaunajā gadā ,mums visiem   izdodas radoši izaicināt sevi, satikt vislabestīgākos un priecīgākos rūķus , notvert  brīnumu un izbaudīt  svētku noskaņu!

 

Pirmsskolas skolotāja Dina Ozola