2024. gada 3. maijs
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolas skolēni iegūst 2. vietu akcijā “Atklāj kopā ar Urdu”

4. klases skolēni jau 4 gadus piedalās akcijā “Atklāj kopā ar Urdu”, kur mācību gada laikā jāizpilda 3 kārtu uzdevumi. Šis mācību gads bija veiksmes pilns, jo saņēmām ielūgumu piedalīties finālā Aprites ekonomikas centrā “Daibe”.

Pateicoties atsaucīgajiem, atbalstošajiem vecākiem – Gustava mammai Ilvai, Elīnas mammai Kristīnai, Kārļa tētim Artim un Līnas tētim Sandrim, mēs nokļuvām un piedalījāmies pasākumā.

Pasākumā piedalījās komandas no Valmieras, Straupes, Limbažiem, Cēsīm, Palsmanes un Apes. Organizatoru komanda bija izdomājuši lielisku dienas programmu ar dažādām aktivitātēm – jāizpēta un jāuzzīmē auga uzturvielu sistēma, jānosaka pēc izjūtām, cik sver kartupelis un burkāns, pēc tam noprecizē, nosverot uz svariem, jāsaliek ābola sēklas dzīves cikls, atmiņu spēle, aktivitāte “Lielā plauša” (cik tālu var aizpūst bumbiņu), jāuzraksta vēstule nākamai paaudzei, kur padzisuši vārdi, Jāņu vainagā jāsaliek pļavas ziedi un jāatpazīst aizsargājamie augi. Izglītojoša ekskursija notika arī pa poligonu, kur gide iepazīstināja ar ZAAO darbību un pēc tam bija jāatbild uz 4 āķīgiem jautājumiem.

Laiks bija ļoti piepildīts un pēc 4 stundu darbošanās visi cienājās ar garšīgu frikadeļu zupu un bulciņām.

Noslēgumā apbalvošana! Ar priecīgām gavilēm uzņēmām ziņu, ka esam ieguvuši 2. vietu! Balvā – dāvanu karte no “Zvaigzne ABC” 50 eiro vērtībā! Cik brīnišķīgi, ka varēsim iegādāties kādu izglītojošu spēli!

Braucot mājās, vēl visi kopā iegriezāmies Smiltenē “Picērijā”, kur baudījām svētku pusdienas!

Prieks un pateicība par aktīvajiem skolēniem un viņu vecākiem!

bd032e9f-c62c-47db-8e9a-d3c2d9547635

Image 1 of 4

Skolotāja Līvija Karro