2024. gada 29. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolas skolēni dodas aizraujošā mācību ekskursijā

Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolas 4.klases skolēni kopā ar klases audzinātāju Līviju Karro devās mācību ekskursijā uz Rankas “Ķelmēnu” maizes ceptuvi, kur iepazinām, kā praktiski tiek gatavota maizes mīkla un cepta garšīgā maizīte, jo latviešu valodā skolēniem bija jāapgūst tēma “Maizes valoda”.

Ļoti izsmeļoša, izzinoša nodarbība! Bērni pagaršoja mīklu, vēroja, kā mīkla tika jaukta, veidoti maizes kukulīši un kā cepās maizīte krāsnī un kā tā ņemta ārā, nostiprināja zināšanas par darba rīkiem, ar ko cep maizi.

Izjutām brīnišķīgu maizes smaržu un garšu! Dāvanā katrs bērns saņēma 3 maizes kukulīšus. Izrunājām, ka maize ir jāgodā un jāciena. Paldies sirsnīgajai nodarbības vadītājai Rūtai, kura vēl prombraucot mums iedeva 2 siltus, mīkstus, tikko no krāsns izņemtus baltmaizes kukulīšus, lai mēs autobusā varētu pacienāties.

Tālāk devāmies uz Lizuma muižu – pili, kur muzeja vadītāja pastāstīja par muižas vēsturi un kā senāk skolā rakstīja un ģērbās. Pēc ekskursijas notika Draudzības pasākums ar Lizuma pamatskolas 4.klases skolēniem. Tā bija jauka iepazīšanās un jau tika norunāts, ka 26.04. Lizuma skolas skolēni brauks ciemos pie Apes draugiem. Bērni sadraudzējās un jau ar nepacietību gaida atkaltikšanos!

Šī diena deva zināšanas, pozitīvas emocijas, draudzīgu  attiecību veidošanos! Jauki!

Informāciju sagatavoja: Līvija Karro, D. Ozoliņa Apes pamatskolas skolotāja