2024. gada 27. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Blomes pamatskolas skolēni slidošanas sezonai gatavi

Mūsdienās bērni daudz laika pavada pie kāda no ekrāniem – datora, televizora vai kādas citas mobilās ierīces. Bērniem ir pieaugoša tendence nodoties pasīvākām laika pavadīšanas nodarbēm. Laikā nāca sporta skolotāja ideja ik piektdienu braukt  mācīties slidot  uz VOC ledus halli Valmierā.

Nevienu ideju skolotājs nevar īstenot dzīvē, ja nav skolēnu atbalsta, ja skolēni paši “neiedegas” par kādu lietu. Bērni ar sajūsmu uzņēma skolotāja ieceri, un nu kopš 21. septembra 1. – 4. klašu Blomes pamatskolas skolēni regulāri ik piektdienu pēc mācību stundām kopā ar klašu audzinātājām un sporta skolotāju dodas uz ledus halli Valmierā, lai uzlabotu slidošanas prasmes un baudītu ledus priekus. Process, kurš notiek regulāri, kļūst par ieradumu. Bērni piektdienas gaida. Jau nedēļas vidū dzirdamas skolēnu sarunas: “Drīz jau piektdiena, brauksim slidot! Man patīk slidot!”

Nu jau visi skolēni prot noturēties uz slidām.

Arī vecākiem tika dota iespēja kopā ar bērniem izbaudīt ledus priekus, ko viņi arī izmantoja. Visiem bija prieks par Ziemassvētku vecīti, kurš ledus hallē apciemoja mazos un lielos slidotājus.

Brīnišķīgs, izdevies pasākums, pēc kura prieks gan bērnu, gan vecāku sejās. “Skolotāj, es atkal ticu, ka ir īsts Ziemassvētku vecītis!” “Paldies par sagādāto pārsteigumu bērniem! Viņiem šie svētki paliks atmiņā”, pēc pasākuma priecājās bērnu vecāki.

Vislielākais paldies skolēnu vecākiem par finansiālo atbalstu, par viņu smaidu un uzmundrinājumu. “Kopā ar jums, mīļie vecāki, mēs to varam!” priecājas bērni un Blomes pamatskolas 1. – 4. klašu audzinātājas.

1.un 3. klases audzinātāja Ilona