2024. gada 29. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Barikāžu dienas atceroties

Janvārī visā Latvijā piemin, organizē pasākumus, lai atcerētos 1991. gada Barikāžu dienu notikumus pirms 33 gadiem, kad mūsu Latvija, Latvijas cilvēki bija vienoti cīņā par BRĪVĪBU un NEATKARĪBU.

Arī D. Ozoliņa Apes pamatskolā, Barikāžu dienas atceroties, 19. janvārī notika pasākums, kurā piedalījās Zemessardzes 31. kājnieku bataljona komandieris Jānis Freimanis, bataljona pārstāvji, jaunsargu instruktore Līga Vabulniece un 1. – 9. klašu skolēni, skolotāji.

Pasākuma sākumā svinīgi tika dots jaunsargu solījums, ko pieņēma Zemessardzes 31. kājnieku bataljona komandieris J. Freimanis. Priecājamies un lepojamies par visiem skolēniem, kuri ir nolēmuši aktīvi darboties jaunsardzē. 

Pēc svinīgā pasākuma notika militāras un sportiskas aktivitātes, kuras sagatavoja un vadīja zemessargi. Skolēni iepazinās ar karavīru ekipējumu, maskēšanās iespējām, varēja pārbaudīt savu izturību, precizitāti, darbošanos komandā.

2 stundas aizritēja nemanot. Bija iespēja būt svaigā gaisā, baudīt ziemas priekus, aktīvi darboties.  Liels paldies visai atbalsta komandai par organizatorisko daļu un dalību pasākumā!

Lai mūsu bērniem nekad nav jāpiedzīvo reālu karu, bailes par savu dzīvību. Lai mierīgas debesis virs galvas!

Informāciju sagatavoja: Alda Liepiņa, Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolas direktores vietniece audzināšanas jomā