2024. gada 6. maijs
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Balts un darbīgs gada sākums

Ar ļoti ziemīgiem laika apstākļiem  un radošu pieskaņu  ir iesācies jaunais Zaļā koka pūķa gads Palsmanes pagasta pirmsskolā.

Jau ceturto gadu, svinot Egles vārda dienu 4.janvārī iestāde piedalās  Kalsnavas arborētuma izglītības iestāžu izziņas programmā “Egle svin”. Šogad tika iepazītas egles “māsīcas”. Caur dažādiem atsūtītajiem uzdevumiem bija jādodas “svešo” kokaugu medībās. Tajās pēc katras skuju koku ģints īpašajām pazīmēm bija jāatpazīst līdzīgās, tomēr dažādās egles “māsīcas”. Tā tika iepazītas egles radinieces – hemlokegle, baltegle,  duglāzija un lapegle .Uzdevumi nebija viegli, bet interesanti gan. Izmantojām arī savus vietējos resursus parku, daiļdārzu un devāmies arī uz bibliotēku pēc papildmateriāliem. Bērniem patika iepazīt vēl neredzētas egles, bet savām, vistuvākajām, kuras aug Palsmanes centra skvēriņā un mežiņā, tika nodoti sveicieni vārda svētkos, uzdziedāta dziesmiņa un uzdāvināts draudziņš-sniegavīrs.

Lai tuvāk iepazītu dažādus zvaigznājus un arī jaunā gada ienākšanas notikumu -visās iestādes telpās un logos iemirdzējās zvaigznāji, ir taču ļoti interesanti uzzināt, kāds zvaigznājs ir bijis pie debesīm katra dzimšanas dienā un kas tad mēs katrs esam pēc horoskopa.

Janvāra mēnesi Bitītes grupas bērni veltīja dažādu eksperimentu veikšanai, lai veicinātu pētniecisko darbību, attīstītu prasmi vērot, prognozēt un secināt, kā arī eksperimentus pierakstīt savā grupas novērojumu grāmatā.

Mārītes grupas bērni ,savukārt ,gatavojās un ciemos sagaidīja Pasaku feju, kura bērnus ieveda brīnumainā pasaku pasaulē. Paldies Olivera Anrija Ķikasa vecmāmiņai Dzintrai Mednei par emocionālu pasaciņas tēlu izspēlēšanu.

Septembrī iestādē izvirzītais uzdevums par jaunas pasaciņas sacerēšanu un prezentēšanu bija lielākais katras grupas  janvāra izaicinājums. Nedēļas garumā katru rītu sanākot kopā, dzirdējām, redzējām un līdzi jutām četrām jaunām pasaciņām. Prieks par grupu radošumu un informācijas tehnoloģiju izmantošanu.

Iestādē notika  darbnīca -skolotāju mācīšanās grupa par sadarbības nozīmi iekļaujošajā izglītībā. Paldies darbnīcas dalībniecēm par dalīšanos pieredzē  un  Smiltenes novada Izglītības pārvaldes izglītības darba speciālistei Lindai Purmalei par šo ideju, mācīties kopā!

Lai  ikvienam ir prieks, enerģija un jauda, lai pozitīvs noskaņojums jauniem izaicinājumiem šajā gadiņā!

Pirmsskolas skolotāja Mērija Zirģele