2024. gada 9. maijs
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Atklāj jauniešu centru Apē

Simboliski iededzinot sveci, Smiltenes novada Izglītības pārvaldes vadītājs Edgars Roslovs un jaunatnes darbiniece Inga Grizāne atklāja jauniešu centru Apē. Vide ir svarīgs faktors, lai veicinātu pagasta jauniešu līdzdalību kopienas dzīvē un nodrošinātu vērtīgu brīvā laika pavadīšanu.

Sākot ar 2023. gada 9. oktobri Apē, Amatu mājas 2. stāvā, atvērts jauniešu centrs. Svinīgā atklāšanā piedalījās ne vien Apes bērni un jaunieši, bet arī viesi no Gaujienas un tuvāko pašvaldības iestāžu pārstāvji.

Pēc svinīgās atklāšanas vietējiem iedzīvotājiem un viesiem bija iespēja baudīt  cirka mākslinieka Egila Zvejnieka paraugdemonstrējumu un pašiem apgūt žonglēšanas mākslu. Kā teica E. Zvejnieks, žonglēšana ir sarežģīta, prasa lielu pacietību un fizisko sagatavotību, tā attīstīta koordināciju un perifēro redzi, kā arī līdzsvaru. Vai zinājāt, ka Latvijā ir Rīgas cirka skola?

Jaunatnes darbiniece I. Grizāne, kura iniciēja centra atvēršanu, ir pārliecināta, ka būs jāiegulda daudz enerģijas un radošuma, lai piesaistītu jauniešus un radītu viņiem drošu un mājīgu vidi, kur aizsākt un īstenot savas idejas. Būtiski ir organizēt pieredzes apmaiņas un sadraudzības pasākumus ar Smiltenes un citu novadu jauniešu centriem, lai veidotos priekšstats un viņi iedvesmotos līdzdarboties Apē jauniešu centrā. Pozitīvi ir tas, ka Latvijā kopumā darbs ar jaunatni ir strauji attīstījies, ir izstrādāti neformālās izglītības materiāli par dažādām jauniešiem interesējošām un izglītojošām tēmām. Ar to palīdzību jaunatnes darbinieki var veicināt jauniešu personības attīstību, dzīves kvalitātes uzlabošanu, iesaisti lēmumu pieņemšanā un vērtīgā brīvā laika pavadīšanā u.c.

Apes jaunieši ir ieinteresēti un vienlaicīgi atturīgi, jo kādu laiku pilsētā nav bijusi neformāla telpa tieši viņiem. Paralēli organizētām aktivitātēm jauniešiem centrs ir arī brīvā laika pavadīšanas vieta ar iespēju uzlādēt mobilos telefonus un darba vieta jaunatnes darbiniekam. Līdz atklāšanai jau notikušas tikšanās ar D. Ozoliņa Apes pamatskolas 5., 7.,8.un 9. klases audzēkņiem, kuru laikā bija iespēja piedalīties saliedēšanas aktivitātē.

Apes jauniešu centrs atvērts katru darba dienu no plkst 13.00 līdz 17.00, izņemot laiku, kad jaunatnes darbinieks būs prombūtnē, tādā gadījumā pie durvīm tiks pielikta informatīva ziņa.

Ar iedvesmu skatāmies nākotnē, un aicinām sekot līdzi aktuālākajai informācijai par aktivitātēm jauniešiem Smiltenes novadā un apskatīt pasākumu norisi bilžu vai video formātā, piesekojot Facebook lapai “Smiltenes novada jaunieši” vai Instagram kontam “smiltenes_jauniesi”.

Foto, video: Esmeralda Aizupiete

Informāciju sagatavoja:
Inga Grizāne
Smiltenes novada Izglītības pārvaldes
jaunatnes darbiniece