2024. gada 6. maijs
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Apsveicam Tīnu Riekstu ar panākumiem!

Paldies Tīnai Riekstai par piedalīšanos 7. Starptautiskajā Lūcijas Garūtas jauno pianistu konkursā Siguldas Mākslu skolā “Baltais flīģelis”, 13. martā, kurā pulcējās 32 jaunie pianisti no visas Latvijas. Konkursanti sacentās 3 vecuma grupās (vecumā līdz 16 gadiem), atskaņojot grūtības pakāpei atbilstošos Lūcijas Garūtas skaņdarbus un savas pārstāvētās valsts komponista skaņdarbu.

Jaunos pianistus vērtēja kompetenta žūrija: Artūrs Cingujevs, pianists, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedras vadītājs, Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas direktors. Agnese Egliņa, pianiste, vairākkārtēja Lielās Mūzikas balvas ieguvēja, Starptautisko latviešu jauno mūziķu meistarkursu Siguldā vadītāja. Garūtas fonda pārstāvis Patriks Zvaigzne, kurš kopā ar žūriju lēma par katrā grupā vienu labāko L. Garūtas skaņdarba atskaņotāju. Konkursa žūrija vērtēja arī dalībnieku repertuāra atbilstību nolikuma prasībām, tehniskā izpildījuma līmeni, māksliniecisko sniegumu un uzstāšanās kultūru. Analizējot konkursa dalībnieku sniegumu, A. Cingujevs uzslavēja konkursantus par pārliecību uz skatuves, par spēju būt emocionāli ieinteresētiem skaņdarba atskaņošanas brīdī un priekpilni muzicēt.

Apsveicam Tīnu Riekstu ar III. vietu. Mums ir liels pagodinājums, saņemt vēl novērtējumu – Goda rakstu par izcilu sniegumu. Vietu ieguvēji saņēma stiklā veidotu Laureāta medaļu, kur attēlota Lūcija Garūta.

Tīna šajā konkursā ir piedalījusies visās vecuma grupās – 2016.g. – III vieta, 2022.g. – II vieta, bet skolotāja ar saviem audzēkņiem piedalās regulāri, jau no paša konkursa pirmsākumiem – audzēkņiem patīk atmosfēra un uzstāšanās Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis” koncertzālē, kā arī atskaņot sirsnīgo, bērniem izprotamo komponistes L. Garūtas mūziku.
Starptautiskais Lūcijas Garūtas jauno pianistu konkurss ir vienīgais viņas daiļradei veltītais konkurss visā pasaulē. Komponistes vārds iekļauts “Pasaules sieviešu enciklopēdijā” līdzās citām pasaulē nozīmīgām personībām.
No sirds sveicam Tīnu un Ingunu Balodi ar sasniegto un pateicamies par ieguldīto darbu! Paldies Tīnas vecākiem par aktīvu līdzdalību konkursu norisēs.
L. Garūta “Laimīgi tie cilvēki, kuriem tuva skaņu pasaule”.

Sagatavoja:

Direktora vietniece Laura Grīnvalde