2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

ZPD aizstāvēšana Smiltenes vidusskolā

25.janvārī Smiltenes vidusskolā notika skolēnu zinātniski pētniecisko darbu aizstāvēšana.
“Veiksmīgi izstrādāt un aizstāvēt zinātniski pētniecisko darbu – tas ir viens no soļiem ceļā uz augstskolu,” skolēnus uzrunāja Smiltenes vidusskolas direktore Ilze Vergina. “No sirds priecāsimies par katru darbu, kurš vēlāk tiks aizstāvēts Vidzemes reģionā vai Latvijas skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferencē!”

Jaunieši, izmantojot šobrīd pieejamos resursus, bija pētījuši veselīga uztura nozīmi augstu rezultātu sasniegšanā, kanabidiola eļļas ietekmi uz cilvēka veselību. Pētījumos tika salīdzināta gaisa kvalitāte telpās ar dažādām ventilācijas sistēmām un izvērtēta datorgrafikas attīstība video spēlēs. Bija pētījumi par Covid 19 ietekmi uz skolēnu pašvērtējumu, jauniešu saskarsmi ar trauksmi, miega kvalitātes izmaiņām un Smiltenes vidusskolas jauniešu līdzdalību kultūras dzīvē pandēmijas laikā. Klātesošie uzzināja, kāda ir skolēnu informētība par adopcijas nozīmi, kādas ir viņu vienaudžu zināšanas par bulīmiju, anoreksiju, kā arī par futbola norisēm un juridisko zinātni. Tikpat interesanti bija iepazīties ar pētījumiem par Vidzemes tautastērpiem, tūrisma iespēju izmaiņām pēdējo gadu laikā un savvaļas dzīvnieku izraisītajiem ceļu satiksmes negadījumiem.

Kā atzina Smiltenes vidusskolas izglītības metodiķe Daina Zelmene, skolēni strādājuši ar lielu interesi un atbildības sajūtu, pētījumos ieguldot patiesi lielu darbu.

Teksts: Baiba Vahere

Foto: Jānis Ūdris