2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Zelda Žagariņa: “Pārvērtiet idejas biznesā!”

Jums ir idejas un motivācija tās realizēt, bet pietrūkst zināšanu, kā iecerēto pārvērst peļņu nesošā biznesā? Viena no iespējām – doties uz tuvāko biznesa inkubatoru un ar zinošu speciālistu atbalstu savus sapņus piepildīt. 19. maijā ar Smiltenes tehnikuma 4. pavāru kursa audzēkņiem tikās un pieredzē dalījās Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Valmieras biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja Zelda Žagariņa, kura strādā arī LIAA atbalsta vienībā Smiltenē.

Latvijā dažādos reģionos šobrīd darbojas 12 biznesa inkubatori un 9 atbalsta vienības.

Zelda Žagariņa jauniešus iepazīstināja ar labās prakses piemēriem un biznesa inkubatora piedāvājumiem mazo un vidējo uzņēmumu attīstības veicināšanai reģionos.

Tikšanās laikā īpaša vērība tika pievērsta pirmsinkubācijas programmai.

“Dažreiz jaunieši šaubās, vai viņu idejas ir gana labas,” atzīst Zelda Žagariņa. “Taču katra iecere ir laba, ja vien ir motivācija to piepildīt. Mana mamma bērnībā mācīja, ka nauda ir visur, tikai jāmāk to pacelt. Tā arī ir. Dzīve piedāvā bezgalīgi daudz iespēju. Arī hobiju var pārvērst biznesā. Piemēram, jaunietim patīk SUPot. Laika gaitā viņš var kļūt par SUP sporta treneri, pēc darba organizēt kursus un tā tikt pie papildu ienākumiem.

Varbūt kāds gaida īsto momentu, iedvesmu, to, ka būs klikšķis un viņš pēkšņi kļūs bagāts. Tas tā nenotiek. Ja jums ir kāds mērķis, tad katru dienu veltiet 20 minūtes laika, lai padomātu, kā to sasniegt. Tas agri vai vēlu vainagosies panākumiem. Pirmā iecere var aizvest pie nākamās. Tas nekas, ka kaut kas līdz galam nesanāk, jūs tik un tā būsiet tikuši pakāpi augstāk un varēsiet virzīties uz priekšu!”

Jauniešiem tikšanās laikā tika dota iespēja arī pašiem eksperimentēt, izdomāt savas netradicionālas biznesa idejas, tās prezentēt kursabiedriem un iejusties investoru lomā. 

Informāciju sagatavoja:

Baiba Vahere