2024. gada 19. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Viktorīna “Alfrēdam Kalniņam -140” noslēgusies

Esam veiksmīgi aizvadījuši mūzikas teorētisko priekšmetu viktorīnu “Alfrēdam Kalniņam – 140”, kas norisinājās 13. februārī, Smiltenes pilsētas Kultūras centrā.

Esam gandarīti, ka pie mums pulcējās lielākie mūzikas teorijas entuziasti, kopumā no 6 mūzikas skolām – Valkas, Gaujienas, Alojas, Strenčiem, Valmieras un Gulbenes.  Sākumā katra komanda rādīja savu priekšnesumu, kas saistīts ar Alfrēdu Kalniņu, pēc tiem sekoja viktorīnas nopietnākā daļa – 6 uzdevumi. Uzdevumi sastāvēja gan no tekstu papildināšanas ar trūkstošiem vārdiem, gan A.Kalniņa mūzikas fragmentu klausīšanās, partitūru pārzināšana, tāpat bija mutiski jautājumi par komponista daiļradi, stāstu veidošana par A.Kalniņa dzīvi pēc zīmīgām fotogrāfijām un arī izdzisušu takšu aizpildīšana tautasdziesmās.

Par raitu viktorīnas norisi, kā arī uzdevumu sastādīšanu rūpējās Smiltenes mūzikas skolas pedagoģes Zinta Kokare un Inga Rācene.

Sirsnīgu “Paldies” sakām žūrijai – Smiltenes mūzikas skolas direktoram Edgaram Roslovam, Smiltenes vidusskolas mūzikas skolotājai Solvitai Possei un Alūksnes mūzikas teorijas priekšmetu pasniedzējai Agritai Kalniņai, kas uzmanīgi vēroja, vērtēja un summēja kopā, lai noteiktu uzvarētājus.

Simpātijas un arī specbalvu ieguva Strenču mūzikas skola, savukārt Viktorīnas uzvarētāja ir Valmieras Mūzikas skola!

Foto: Smiltenes mūzikas skolas audzēkne Santa Vintere

Teksts: Sanita Bukava