2024. gada 20. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Vienoti mūzikā, dejā un atmiņās par “Aerobiku ar…”

Priekšā nopietns mācību darbs, īpaši mūsu 9., 11. un 12. klašu skolēniem, kuriem jau pavisam drīz būs jākārto eksāmeni. Bet ticam, ka viņiem visiem pietiks gan spēka, gan gudrības veiksmīgi izturēt nopietnos pārbaudījumus. Brīžos, kad nepieciešams īpaši daudz enerģijas, lieliski uzmundrina skaistas atmiņas. Un Smiltenes vidusskolas skolēniem viens no spilgtākajiem un kustīgākajiem šā gada pasākumiem, kurā izkāpām no ikdienas un ļāvāmies mūzikas un kustību burvībai, bija 4. – 12.klašu Aerobikas festivāls, kas šogad notika ar moto “Aerobika ar…”

Ar ko? – Izrādās, aerobika lieliski iet roku rokā gan ar TV pulti, gan tukšu “tačku”, koferi, putekļu slotiņām, ar štrumbantēm, virtuves piederumiem, peļu invāziju, ar “štuku”, futbola bumbām un daudz jo daudz ko citu. Jo tieši daudzveidība šim pasākumam un arī mūsu dzīvei piešķir tik daudz krāsu.

Vai var izmērīt un nosvērt uzcītību, brīnišķīgas emocijas, pacietību, neatlaidību, prasmi savstarpēji saliedēties, lai kopā paveikto ko īpaši skaistu? – Protams, nevar, tāpēc tituli un balvas tika visiem. Jo katrā priekšnesumā tika ieguldīts tik daudz darba, brīvā laika, fantāzijas un enerģijas. Iespēja – nedēļām ilgi ārpus stundām būt kopā ar klasesbiedriem, lai kopā radītu ko īpašu, – tā vien jau ir balva, ko Aerobikas festivālos īpaši augstu novērtē arī daudzi skolas absolventi, kuru pārstāvji allaž bijuši arī pasākuma žūrijā. Viņi nespēj iedomāties savu dzīvi bez sporta, fiziskām aktivitātēm vai dejas.

Aerobikas festivāls – tie ir svētki gan tagadējiem skolēniem un viņu vecākiem, gan absolventiem.

Pasākumu organizēja skolas jauniešu pašpārvalde, bet par skaistajiem priekšnesumiem jāpateicas arī visiem klašu audzinātājiem, kuri nesavtīgi ziedoja brīvo laiku, lai kopā ar skolēniem sagatavotu elpu aizraujošus priekšnesumus.

Skatoties 4. līdz 12. klašu priekšnesumus, redzējām, kā no maziem ķipariem, kuriem vēl daudz jāmācās, var izaugt stalti, izveicīgi un vispusīgi attīstīti jaunieši. Patiess prieks par viņiem visiem!

Un, protams, priecājamies kopā ar tiem, kuru priekšnesumus žūrija atzina par vislabākajiem!

4. – 6.klašu grupā:
1.vieta – 5. b klasei,
2.vieta – – 6.c klasei,
3.vieta – 4. a klasei.

Skatītāju simpātiju balva – 5. a klasei,

Grand Prix – 5. a klasei.

7. – 9. klašu grupā:
1.vieta – 9. b klasei,
2.vieta – 9. a klasei,
3.vieta – 9. c klasei,

Skatītāju simpātiju balva – 9. c klasei,

Grand Prix – 7.d klasei

10. – 12.klašu grupā:
1.vieta – 12.klases meitenēm,
2.vieta – 11.klases puišiem,
3.vieta – 11.klases meitenēm,

Skatītāju simpātiju balva – 10.klases puišiem,

Grand Prix – 12.klasei

Absolventu ceļojošais kauss – 12.klasei.

Paldies visiem uzņēmējiem, kuri atbalstīja Aerobikas festivāla dalībniekus ar vērtīgām, garšīgām un piedzīvojumiem bagātām balvām!

Teksts: Baiba Vahere

Foto: Elīna Kubuliņa – Vilne, Evita Ūdre