2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Variņu pamatskolas aktivitātes februārī

Februāris ir sveču mēnesis. Šajā laikā cilvēki lēja sveces, lai iegūtu vairāk gaismas. Savukārt, Variņu skolā no 12.- 15.februārim bija projektu nedēļa, kurā skolēni veidoja projekta darbus par elektrību- “Elektroenerģija”, lai uzzinātu, kā elektroenerģiju iegūt dažādos veidos (saules baterijas, vēja ģeneratori u.c.). Pētīja elektroierīču pielietojumu un elektrības patēriņu savās mājās. Īpaša vērība tika veltīta elektrodrošībai un taupīšanai. 15.februārī notika projektu prezentācija. 2.,3. klašu skolēni tikās arī ar Vilni Koruli un uzzināja daudz jauna par elektrību, tās lietošanu un drošības noteikumu ievērošanu.

Savukārt, katra klase turpina piedalīties programmā „Efektīvs enerģijas patēriņš izglītības iestādēs”. Tās mērķis ir motivēt skolēnus darbībai- kā kļūt zinošiem un atbildīgiem enerģijas izmantotājiem .

20.februārī Smiltenē Variņu pamatskolas meitenes piedalījās Smiltenes novada vokālo ansambļu skatē, bet 15. februārī divi 6. klases skolēni pierādīja savas zināšanas 5.- 8. klašu matemātikas novada olimpiādē.

Lai neapjuktu stresa situācijās, 1.- 5. klašu skolēni piedalījās ugunsdzēsēju organizētajās nodarbībās ’’Drošības tālrunis – 112”. Izglītojamie apguva iemaņas, kā piezvanīt uz tālruni 112 un informēt par notikušo.

Peldēšanas iemaņu apgūšanai un veselības stiprināšanai regulāri apmeklējam Priekuļu peldbaseinu.

Skolēni vēlas radīt paši savu dienasgrāmatu, tādēļ piedalās konkursā „Dienasgrāmata” – „Uzzīmē savu skolas dienasgrāmatu pats!”, ko organizē nodibinājums „Zinātnes un inovāciju parks”.

Pašreiz gatavojamies vecāku informācijas dienai, kurā tiksimies ar lektoru Raivi Loginu.

Ilva Medne,

Variņu pamatskolas skolotāja