2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Valsts svētku mēnesis Dāvja Ozoliņa pamatskolā

 

Novembris – valsts svētku mēnesis. Šogad mazliet citādāks nekā ierasts. Tradicionāli 11. novembrī, Lāčplēša dienā, skolēni vienmēr devās Gaismas gājienā uz Apes pilsētas kapiem, kur Brīvības cīnītāju piemiņas vietā nolika svecītes. Taču šogad skolēni piedalījās virtuālajā “Gaismas ceļā” – katrs skolēns bija aicināts nosūtīt vienu foto, kurā redzams pats vai ar ģimeni, aizdedzinot svecīti savās mājās, pagalmā, tuvākajā apkaimē.

18. novembrim par godu skolā tika organizēta radošo darbu akcija “Es rakstu – Latvija”, kur katrs skolēns vārdu ‘Latvija’ atveidoja dažādās formās, izmēros, krāsās, kāds krāsoja vārdu savās mīļākajās krāsās, kāds burtus aizpildīja ar vārdiem, kas saistās ar Latviju, kāds bija meklējis rakstnieku atziņas, kas veltītas Latvijai. Tik dažādi un īpaši radošie darbi tagad priecē acis un sirdi katram, kas šajos darbos lūkojas.

Gatavojoties valsts svētkiem, skolēni tika iesaistīti dziesmu ierakstīšanā un dzejas, prozas lasījumu ieraksta veidošanā. Skolēni ierunāja tekstus un iedziedāja dziesmas par Latviju. Skolēni ierunāja sev tuvas dzejas un prozas rindas no dažādu dzejnieku, rakstnieku darbiem. Jāpiemin, ka daži skolēni runāja savu māsu vai brāļu pašsacerētas dzejas rindas no iepriekšējo gadu konkursa darbiem.

Katrs, kurš 18. novembrī bija nonācis pie īpaši izgaismotās Apes pamatskolas, savu sirdi veldzēja dziesmu un dzejas sirsnībā.

Vēl jāpiemin, ka 18. novembrī 5. klases skolniece Marta Brante saņēma Valsts prezidenta apsveikumu – pateicību par piedalīšanos. Prezidenta runas konkursā “Es – Latvijas nākotnes veidotājs”. Marta bija viena no 151 skolēna, kura piedalījās šajā konkursā, iztēlojoties sevi Valsts prezidenta lomā. Citāts no Martas uzrunas: “Mani tautieši, Latvija ir mūsu dzimtene. Tai ir bijuši savi kāpumi un kritumi, bet es vēlos, lai turpmāk būtu tikai tā, kā dziedam himnā: “..kur latvju meitas zied, kur latvju dēli dzied.” Sargāsim Latviju savās sirdīs, savā ikdienā, savā darbā un domās, jo “mums viņa ir visskaistākā tik un tā”. Dievs, svētī Latviju!”

no images were found

Informāciju sagatavoja

Sarmīte Apine