2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Vairākums bērnu gatavi atgriezties skolā!

Smiltenes vidusskolā saslimušo bērnu audzinātājas regulāri sazinās ar ģimenēm. Apkopojot informāciju, saņemta laba ziņa – vairākums bērnu jūtas labi un slimība ir noritējusi vieglā formā. Piektdien, 22.novembrī, skolā atgriezušies deviņi bērni. Pēc ģimenes ārstu atzinuma septiņiem no viņiem saslimšanas iemesls bijusi akūta vīrusa infekcija (AVI), bet diviem – elpceļu saslimšana.

“Analīzes nodeva 80 cilvēki. Ne vien saslimušie bērni, bet profilaktiskos nolūkos arī pedagoģiskais personāls, SIA “Draugs – SD” pārtikas darbinieki, saslimušo bērnu brāļi un māsas,” skolu informē Vidzemes reģionālās nodaļas vecākā epidemioloģe Areta Vītola. “57 personām konstatēta saslimšana ar norovīrusu. Dažos gadījumos norovīruss identificēts kopā ar astrovīrusu u.c. vīrusiem.”

Slimība lielākoties izpaudusies vieglā formā. Epidemioloģe informējusi saslimušo pacientu ģimenes ārstus – ja bērni jūtas labi, nav pamatojuma viņus ilgāk paturēt mājās.

Ņemot vērā radušos situāciju, arī ģimenēm mājās stingri jāievēro personiskā higiēna un tīrība. 25.novembrī pirmsskolas grupiņās joprojām strādās pastiprinātā dezinfekcijas režīmā.

21.novembrī, Smiltenes vidusskolas ēkā Rīgas ielā 16 c veikta atkārtota Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārbaude. Skola ņēmusi vērā PVD ieteikumus un turpmāk pievērsīs vēl lielāku vērību vispārējās higiēnas jautājumiem, kā arī ēdiena nogādāšanai bērnudārza grupiņās. Smiltenes vidusskolas pirmsskolas iestādi PVD reģistrēs kā ēdiena sadales vietu. Arī skolas medmāsa Ginta Rudzīte apstiprina, ka gan skolā, gan pirmsskolā tiek ievēroti visi Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ieteikumi akūtu zarnu infekciju gadījumā.

Sākumskolas bērni turpinās ēst SIA “Draugs – SD” ēdnīcā, kur arī tiek darīts viss iespējamais, lai izslēgtu iespēju saslimt ar jebkuru infekcijas slimību. Salmonelozi izraisošu baktēriju klātbūtne vistas filejā nav konstatēta.

Nevienā klasē vairāk par pieciem skolēniem nav saslimuši, tāpēc mācību darbs traucēts netika. Skolas personāls ir gatavs visos iespējamos veidos atbalstīt bērnus, kuri slimības dēļ šonedēļ neapmeklēja skolu. Gaidīsim visus bērnus atpakaļ skolā!

 

Baiba Vahere,

Smiltenes vidusskola