2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Uzticības tālrunis 116111 sāk akciju “Es izvēlos runāt”

Atzīmējot 2021. gada Drošāka interneta dienu,  Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 (turpmāk – Uzticības tālrunis) no 8. līdz 14. februārim rīko akciju “Es izvēlos runāt”. Tās mērķis ir sabiedrībā aktualizēt tematu par interneta drošību, īpaši uzsverot emocionālas vardarbības bīstamību interneta vidē.

Akcijas laikā bērni, pusaudži, likumiskie pārstāvji, kā arī speciālisti, kuri ikdienā strādā ar bērniem, aicināti sazināties ar Uzticības tālruņa speciālistiem, lai gūtu atbalstu un informāciju par interneta drošību.

Ar Uzticības tālruņa speciālistiem iespējams sazināties, zvanot uz diennakts bezmaksas Uzticības tālruni 116111, rakstot e-konsultāciju uz [email protected], apmeklējot jauno Uzticības tālruņa mājaslapu www.uzticibastalrunis.lv un uzsākot čatu, kā arī aizpildot e-konsultācijas formu. Tāpat iespējams lejupielādēt bezmaksas aplikāciju “Uzticības tālrunis”, ar kuras palīdzību ar konsultantiem iespējams sazināties sev vispiemērotākajā veidā, kā arī iegūt informāciju par interneta drošības jautājumiem.

 

Taivo Trams, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Administratīvās nodaļas vadošais eksperts (struktūrvienību sadarbības un stratēģiskās plānošanas nodrošināšanā)