2024. gada 19. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Trešklasnieki – skaitļu un burtu pavēlnieki

Noslēgušās Smiltenes novada trešo klašu latviešu valodas un 3. klašu matemātikas olimpiādes, kurās piedalījās paši labākie trešklasnieki. Katrā grupā dalībnieku skaita skaitlis sastāvēja no diviem vienādiem cipariem – 11. Tātad pavisam divdesmit divi gudri novada bērni rādīja savu varēšanu.

Matemātikas olimpiādē uzvara Smiltenes vidusskolas meitenēm. Pirmā vieta Leldei Loginai, otrā Martai Alksnei, trešā – Katrīnai Rozītei. Leldes un Katrīnas matemātikas skolotāja ir Maija Cinkus, bet Martas – Elita Stieģele.

Latviešu valodas darbā uzdevumus par dzelzceļa vēsturi un drošību tā tuvumā vislabāk izdevās veikt Tīnai Riekstai (1.vieta), Adrianam Auziņam (2.vieta) un Tīnai Hakai (3.vieta). Izcilo skolēnu latviešu valodas skolotājas ir Elita Stieģele un Līga Osma.

Iepriekš nosauktajām meitenēm un Adrianam vēl nekas nebeidzas. Nākošais – Vidzemes reģiona olimpiāžu posms notiks Valmierā 17. aprīlī. Arī tajā būs jārāda savas zināšanas un izpratne par mācību stundās iegūtajām kompetencēm.

Liels paldies skolotājām Janai Melbārdei, Aidai Vilkai, Īrai Balodei, Inārai Grundānei, Elitai Stieģelei par operatīvo darbu labošanu un vērtēšanu! Vairāki skolēni pēc olimpiādes steidzās uz Smiltenes novada skolēnu un jauniešu deju kolektīvu koncertu – skati, bet rezultātus uzzināt vēlējās.  Tieši tādēļ kopīgajā olimpiādes dalībnieku foto neredzam visus 22 skolēnus.

Paldies skolotājām Maijai Cinkus, Līgai Osmai, Diānai Kokarēvičai, Ilvai Mednei, Ingunai Baumanei, Laurai Brikmanei,  kuras sagatavoja savus skolēnus šīm olimpiādēm, bet palika skolās ar pārējiem bērniem un organizēja ikdienas mācību procesu!

Smiltenes novada Sākumskolas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja Vita Leite