2024. gada 19. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Tiem, kas savu nākotni vēlas saistīt ar medicīnu

Jau otro gadu 11. klašu skolēniem mācības notiek pēc pilnveidotā mācību satura ieviešanas. Uzsākot mācības 10. klasē, skolēni atbilstoši savām nākotnes iecerēm izvēlas, kurus padziļinātos kursus vidusskolas laikā apgūt. Tiem, kas savu nākotni vēlas saistīt ar medicīnu, Smiltenes vidusskolā ir iespēja mācīties Dabaszinātnes, vides un veselības novirziena programmā, un viens no kursiem, kas šajā virzienā jāapgūst augstākajā līmenī, ir bioloģija.

Lai priekšstats par to, kas sagaida medicīnas studentus būtu pilnīgāks, skolēniem, kas izvēlējušies bioloģiju apgūt padziļināti, notika  attālināta tikšanās ar Rīgas Stradiņa universitātes 3.kursa studenti, Teterevu fonda stipendiāti Signiju Baranovsku.

Signijas sapnis par ārsta profesiju sākās Drustu pamatskolā, kurā mācoties viņa  piedalījās bioloģijas olimpiādē un ieguva godalgotas vietas ne tikai novadā, bet arī valstī. Tālāk – vidusskola, tad – studijas RSU.

Skolēni varēja vērot interesantu prezentāciju un dzirdēt aizraujošu, pozitīvu stāstījumu. To, ka studentu dzīve ir interesanta, jaunieši jau zināja, bet stāsts par nopietno un grūto mācību procesu lika aizdomāties. Signija uzsvēra, ka ļoti liela nozīme ir motivācijai un pareizai pašvadītai mācību procesa organizācijai. Prezentācijā varēja redzēt, kā notiek laboratorijas darbi bioloģijā un ķīmijā, kā arī pavērot studijas anatomikumā. Signija neliedza padomus, kā labāk veidot konspektus, pierakstus. Bija iespēja tos arī aplūkot.

Noslēgumā Signija apsolīja, ka neatteiks, ja kādam būs vajadzīgs atbalsts.

Bioloģijas skolotāja Inga Zariņa