2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Tematiska nodarbība Dabas un tehnoloģiju parkā ”Urda”

Variņu pamatskolas 1.- 9.klašu audzēkņi 22.martā apmeklēja tematisko nodarbību Dabas un tehnoloģiju parkā “Urda”. Dažādas vecuma grupas šeit varēja iepazīties ar daudzveidīgiem tematiem. Mūsu audzēkņi interesējās par jauno pasākumu ”Es. Vide. Drošība”. Nodarbību laikā tika aktualizētas skolēnu zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem, mācīts šīs prasmes  izmantot.
Skolēniem, īpaši vecākajām klasēm, aizrāva autoskolas “Lauris” instruktora stāstījums, kā rīkoties uz ceļa, satiekoties ar smagajām kravas automašīnām un autobusiem. Skolēni iejutās smagās automašīnas šoferīša lomā pie stūres un pārliecinājās, cik sarežģīti ir pamanīt gājējus.
Audzēkņi kopā ar mācību vadītājiem autobusā, kas aprīkots ar video kameru, apmeklēja atkritumu poligonu, skatījās video filmiņas par atkritumu šķirošanu, redzēja arī praktiski, kā notiek poligona darbība.
Saistoša bija arī Meža taka ar pārdomātiem, aizraujošiem uzdevumiem, augu noteikšanu.
Nodarbības, kas iekļautas Dabas un tehnoloģiju parkā ”Urda” māca skolēniem izprast dabas norises, izmantot iegūtās prasmes ikdienā, pielietot tās mācību priekšmetu stundās.
Pateicamies ZAAO par doto  iespēju iepazīt Dabas un tehnoloģiju parku ”Urda”.
 
Variņu pamatskolas kolektīvs