2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Starptautisko apmaiņas programmu organizācija “AFS Latvija” aicina pieteikties viesģimenes visā Latvijā

Starptautisko apmaiņas programmu organizācija “AFS Latvija” gatavojas 2020./2021. mācību gadam un aicina pieteikties viesģimenes visā Latvijā
 
Pasaule un ikdienas noteikumi ir mainījušies, tomēr cilvēciskās un ģimenes vērtības paliek. AFS ir simbols atvērtībai un kultūru dažādībai, vienlaikus esot par globālas sabiedrības sastāvdaļai. Šobrīd kā nekad agrāk mēs redzam, cik ļoti pasaule ir vienota un ka sadarbība, atvērtība un pieņemšana spēlē nozīmīgu mūsu darbos un nākotnes attīstībā.

 

“AFS Latvija” turpina gatavoties nākamajam mācību gadam un arī 2020./2021. mācību gadā uzņems gandrīz 40 viesskolēnus no 11 valstīm, tāpēc aicina atsaukties ģimenes, kas vēlas jauniešiem parādīt Latviju no viesmīlīgās, atvērtās un optimistiskās puses.

 

Uzņemot 15 līdz 18 gadus jaunu vidusskolēnu, viesģimene:

–        kļūst daļa no globālās sabiedrības un veicina atvērtību Latvijā,

–        iegūst vēl vienu ģimenes locekli un draugus citā valstī,

–        saredz savu ikdienu un Latviju no cita skatu punkta,

–        iepazīst citu kultūru, tradīcijas un parāda labāko no savējām.

 

Šī gada otrajā pusē Latvijā ieradīsies 40 jaunieši no 11 valstīm un mācīsies trīs līdz desmit mēnešu vidusskolas programmās visā valstī. Dzīvojot viesģimenēs, viņi vieglāk adaptējas, apgūst valodu, iepazīst Latviju un iegūst otru ģimeni. Valstis, no kurām ierodas viesskolēni, ir “AFS Latvija” sadarbības partneri jau 30 gadus – Itālija, Taizeme, Beļģija, Vācija, Francija, Turcija, Honkonga, Japāna, Argentīna, ASV un Kanāda.

Ja Jūsu ģimenē ir brīva gultasvieta, iespēja nodrošināt skolēnu ar ēdināšanu, pieņemt viņu kā savu ģimenes locekli un viesvecākiem ir vismaz 25 gadi, aicinām kļūt par AFS viesģimeni un iegūt neatsveramu pieredzi. Papildinformācija mājaslapā.

Gaidām pieteikumu AFS mājaslapā, zvanu (67280646) vai e-pastuUzdrīksties savas mājas durvis atvērt plašajai pasaulei un palīdzi ārvalstu skolēnam piepildīt sapni!

Sanita Heinsberga
Uzņemšanas koordinatore / Hosting Coordinator
AFS Latvija Starpkultūru programmas