2024. gada 19. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

“Sporto visa klase” atklāšana

Šodien Zemgales Olimpiskajā centrā tika dots starts Latvijas Olimpiskās komitejas īstenotā projekta “Sporto visa klase” 9. sezonai. Atklāšanā klātienē tika aicināti piedalīties jaunpienācēji no otrajām un trešajām klasēm. Smiltenes vidusskolu pasākumā pārstāvēja 2. a un 2. b klase, bet pasākuma norisi tiešsaistē vēroja 3. d klase, kura projektā piedalās jau otro gadu.

Šogad vēlmi iesaistīties projektā un sportot katru dienu izteikusi 301 klase no 96 skolām. Patiess prieks, ka starp viņiem ir arī bērni no Smiltenes vidusskolas!

Skolēni pasākumā tikās ar slaveno vieglatlēti, smiltenieti Līnu Mūzi, izcilo pludmales volejbolistu Aleksandru Samoilovu un pazīstamo futbolistu Kasparu Gorkšu, kā arī piedalījās dažādās aktivitātēs. Tiem, kuri pasākumam pieslēdzās attālināti, varēja startēt viktorīnās un nopelnīt pārsteiguma balvas.

Īpašas ovācijas izpelnījās grupas “Bermudu divstūris” uzstāšanās un iespēja kārtīgi visiem kopā izdejoties.

Pēc pasākuma bērni devās nelielā ekskursijā pa Jelgavu, bija pie pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes pieminekļa un aplūkoja prezidentu skvēru Zemgales sirdī, kas reizē ir kā atgādinājums ikvienam sargāt un kopt mūsu valsts brīvības un demokrātijas pamatus.

Teksts: Baiba Vahere

Foto: no personiskā arhīva