2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Sporto visa klase Alūksnē

3.d klase sporto piecas reizes nedēļā. Ne tāpēc, ka skolēni šogad piedalās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) projektā “Sporto visa klase”, bet galvenokārt tādēļ, ka dažādas fiziskās aktivitātes viņiem sagādā prieku.
Bērni katru brīvo brīdi izmanto, lai dotos laukā. Īpašā cieņā ir dažādas sporta spēles, no kurām pirmajā vietā ir tautas bumba. Tāpat skolēniem patīk arī dejot mūzikas ritmā. Iespēju aktīvi pavadīt brīvo laiku ir tik daudz! Un 3. d klase tās labprāt izmanto.

Šodien bērni viesojās Alūksnē, kur notika sacensības 14 trešo klašu grupām no Alūksnes Pilsētas sākumskolas, Alūksnes novada vidusskolas, Stāķu pamatskolas un Smiltenes vidusskolas.

Stafetēs, kur vislielākā uzmanība tika pievērsta veiklībai un vērīgumam, smiltenieši ieguva 3.vietu, bet pārējo aktivitāšu rezultāti vēl nav apkopoti. “Vislabāk gāja fiziskās sagatavotības uzdevumā – lēkšanā ar lecamauklu,”  stāsta skolotāja Līga Osma. Vēl bija bumbas mešana pret sienu. Līdz 5. aprīlim jāpaveic kāds labs darbs un jāturpina krāt punktus par iespēju tikt finālā.

Taču ne jau tas ir galvenais. Pats svarīgākais, ka kopīgajās aktivitātēs saliedējas kolektīvs, paliek mazāk laika viedierīcēm, vairojas prieks un tiek stiprināta veselība.
20.aprīlī projekta “Sporto visa klase” otro klašu komandas no Valkas, Cēsīm, Smiltenes un Gulbenes sacentīsies Smiltenes vidusskolā. Smiltenes vidusskolu projektā vēl pārstāv 2. a klase (audzinātāja Vija Sokolova) un 2. b klase (audzinātāja Sanita Ceriņa).
Paldies sporta skolotājai Lailai Cīrulei par atbalstu skolas sportiskajām klasēm!

Teksts: Baiba Vahere

Foto: no personiskā arhīva