2024. gada 20. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes vidusskolas skolniece Santa Vintere spoži pārstāvējusi Latviju pasaulē!

 

Smiltenes vidusskolas skolniece Santa Vintere starptautiskajā olimpiādē “The Best in English” 17332 dalībnieku konkurencē ieguvusi 148. vietu pasaulē un 6. vietu Latvijā. Līdz iekļūšanai pasaules TOP 20 pietrūkuši tikai divi punkti, taču paveiktais tik un tā ir liels sasniegums. Līdz šim augstākais Smiltenes vidusskolas skolēnu novērtējums minētajā konkursā.

“The Best in English” piedalījās 17 332 skolēni no 32 valstīm un 525 skolām. Santai ļoti patīk angļu valoda, tāpēc viņa šajā konkursā ar labiem panākumiem piedalās jau vairākus gadus. Taču tik augsts novērtējums ir liels, patīkams pārsteigums arī jaunietei pašai. Paldies skolotājai Gundegai Upeniecei par Santas izaugsmē ieguldīto darbu!

No sirds lepojamies ar Santas panākumiem un vēlam viņai visu skaistāko sapņu piepildījumu jaunajā, viņas dzīvē tik nozīmīgajā gadā!

Pēc vidusskolas beigšanas Santa dosies uz Orhūsas Universitāti Dānijā, kur studēs kognitīvās zinātnes. “Tāpēc pavasarī noteikti kārtošu gan centralizēto eksāmenu angļu valodā, gan starptautiski atzīto pārbaudījumu IELTS.”

Santa ar izciliem panākumiem pārstāvējusi Smiltenes vidusskolu daudzos konkursos. “Man vienkārši patīk to darīt! Tā uzzinu daudz jauna un vienlaikus varu arī pārbaudīt, kādas ir manas zināšanas, salīdzinot ar citiem skolēniem,” stāsta Santa. “Šajā konkursā lielākais izaicinājums bija uzdevums ar teikumiem, kuros trūka dažu vārdu. Mums no piedāvātajiem vajadzēja atrast īstos, turklāt – gramatiski pareizā formā.”

Tuvojas Ziemassvētki, vieni no Santas Vinteres mīļākajiem svētkiem. “Esmu ziemas bērns, tāpēc man ļoti patīk iema. Smiltene Ziemassvētku laikā ir tik skaista! Man patīk vakaros pastaigāties pa pilsētu, priecāties par brīnišķīgi izgreznotajām mājām, pilsētas parku un centru.

Mūsu ģimenē  katru gadu ir vismaz trīs Ziemassvētku pasākumi. Pirmais – šaurā lokā kopā ar vistuvākajiem. Otrais – kopā ar mammas brāļa ģimeni pie vecvecākiem laukos, bet trešais – pie tēta brāļa ģimenes Carnikavā.”

Informāciju sagatavoja 

Baiba Vahere

Foto: no personiskā arhīva