2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes vidusskolas pašpārvalde ir iesaistījusies projektā “Līdzdalības karuselis”

Smiltenes vidusskolas pašpārvalde ir iesaistījusies projektā “Līdzdalības karuselis” Nr: 2020-3-LV02-KA347-003516, kas tiek finansēts no Eiropas Komisijas fondu līdzekļiem Erasmus+ programmā.

21.septembrī Balvos notika pirmā tikšanās un atklāšanas konference “Jaunietim uztverama informatīvā vide”.  

Draudzīgā un iedvesmojošā vidē  pašpārvalžu skolēni no piecām projekta skolām, Gulbenes novada vidusskolas, Smiltenes vidusskolas, Viļakas Valsts ģimnāzijas, Balvu Valsts ģimnāzijas un Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas, diskutēja par to, ko viņiem nozīmē “līdzdalības” jēdziens.  Jaunieši iedziļinājās jautājumos par  skolēnu pašpārvaldes lomu, funkcijām un uzdevumiem, kā arī to ieviešanu skolas dzīvē.

Paneļdiskusijā katras skolas pārstāvji izteica savu viedokli par pašpārvaldes galveno misiju”. Kā atzīmēja Smiltenes vidusskolas pašpārvaldes pārstāve Kristiāna Kļaviņa, pašpārvalde ir kā tilts starp skolēnu un skolotāju, ar pašu organizētajām aktivitātēm visā skolā veicinot iekļaujošu, uz sadarbību  un abpusēju ieinteresētību vērstu vidi.

Pašpārvalžu jaunieši atzina, ir lieliski neformālā vidē tikties  ar citu skolu skolēniem, iepazīties, apmainīties idejām, informāciju un jauniem iespaidiem. Tas rada iedvesmu nākamajiem pasākumiem un liek paskatīties uz lietām no cita skatupunkta.

Arī aktivitātes moderatore Inese Šubēvica atklāšanas konferencē klātesošos pašpārvalžu dalībniekus aicināja apzināties savu svarīgumu skolas dzīvē, par skolēnu pašpārvaldes lomu iekšējās vides veidošanā.

Aktivitāte norisinājās pandēmijas ēnā, lai piedalītos klātienes pasākumā tika testēti visi dalībnieki, veicot eksprestestus, lai izslēgtu vīrusa klātbūtni.

Projekta nākamā aktivitāte notiks Gulbenē   5. un 6. oktobrī.

Teksts  Smiltenes vidusskolas projektu koordinatore Aiga Sorokina

Foto Agnese Puļča