2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes vidusskolas Labo darbu stāsts

Tuvojas vieni no gada skaistākajiem svētkiem, kuru būtība rosina ikvienam savu iespēju robežās palīdzēt vairot pasaulē prieku, draudzību, mīlestību un labestību. To no sirds darījuši arī Smiltenes vidusskolas skolēni, decembri skolā nosaucot par labo darbu mēnesi.
6. a klases bērni gatavoja apsveikumus Smiltenes ilgstošās sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļas pacientiem. Skolēnus radošajai nodarbei iedvesmoja audzinātāja Regīna Melzoba.
7. a un 7. b klases un viņu audzinātāju Veras Rācenes un Sarmītes Rīderes sirds darbs – saldas dāvaniņas minētās nodaļas senioriem. Skolēnu līdzpārvalde un 4. b klase kopā ar skolotāju Ilvu Dūmiņu izpušķoja ilgstošās sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļas pacientiem Ziemassvētku eglīti. 9. b klase kopā ar audzinātāju Ingūnu Rulli labo darbu mēnesī “Sirds siltuma darbnīcā” saiņoja drēbītes un sedziņas priekšlaikus dzimušajiem bērniņiem.

9.d klase kopā ar audzinātāju Janu Vīksnu Labo darbu mēnesī palīdzēja Valmieras dzīvnieku patversmei. Klases pārstāvji, aizvedot dāvanas dzīvniekiem (barību, segas, pakaišus u.c. ikdienā vajadzīgas lietas) , iepazina patversmes iemītnieku likteņus un izveda pastaigāties suņus. Patversmes darbinieki skolēniem pastāstīja, kas jāņem vērā, pieņemot lēmumu iegādāties mājdzīvnieku. Sarunās atklājās, ka vairākiem skolēniem mājās jau ir dzīvnieki, kas citiem kļuvuši lieki. Visticamāk, pēc nopietnām pārdomām, būs vēl ģimenes, kurās jau vistuvākajā laikā ienāks četrkājainais draugs no patversmes…
Ikdienā noderīgas dāvanas Valmieras dzīvnieku patversmes iemītniekiem Labo darbu mēnesī sarūpēja arī 7. d klases skolēni. Kopā ar viņiem sirsnīgo ieceru īstenošanā piedalījās audzinātāja Jeļena Dombrovska.
8. d klase sadarbībā ar skolotāju Didzi Gaismiņu cepa saldumus Smiltenes ilgstošās sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļas pacientiem.
Cienastu senioriem bija sagatavojusi arī 5. b klase un viņu audzinātāja Madara Kronberga. Bērni, viesojoties ilgstošās sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļā, iepriecināja tās iemītniekus arī ar muzikāliem priekšnesumiem un dzejoļiem.
5.a klase Labo darbu mēnesī zīmēja apsveikumus Smiltenes ilgstošās sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļas pacientiem, kā arī ziedoja pārtikas produktus ukraiņu ģimenēm. Kopā ar savējiem labajās domās un darbos, kā allaž, bija 5. a klases audzinātāja Antra Alksne.
6.b klase, turpinot pagājušajā gadā iesākto labo darbu tradīciju, iepriecināja pērn un arī šoziem iepazītos  vientuļos pensionārus. Pārsteigumu sainīšos kopā ar bērnu un viņu audzinātājas Solvitas Posses labajām domām tika likti Ziemassvētku kārumi, medus, veselīgi sīrupi, augļi, tējas un citas senioru sirsniņu sildošas un veselībai noderīgas veltes. Labo darbu akcijā iesaistījās arī skolēnu vecāki, koordinējot pārsteigumu sainīšu veidošanu 6. b klases rūķu darba grupās.

Smiltenes vidusskolas skolēnu Labo darbu stāsts, tāpat kā šis gads, tuvojas noslēgumam. Taču piedzīvotā bērnu, senioru un arī četrkājaino draugu pateicība, sirdssiltās tikšanās kā dāvinātājus, tā dāvanu saņēmējus sildīs vēl ilgi. Labo darbu mēneša tradīciju noteikti turpināsim arī jaunajā gadā.
2.b klases skolēni kopā ar audzinātāju Sanitu Ceriņu cepa un dekorēja piparkūkas, ko kopā ar apsveikumiem nogādāja SIA “Mazsalacas slimnīca” paliatīvās aprūpes nodaļas pacientiem. Evas Pāvulas mamma senioriem sarūpēja saldus našķus. Taču pāri visam bija vēlēšanās nodaļas pacientiem uzdāvināt mazliet prieka, ļaut viņiem visiem justies mīlētiem un vajadzīgiem.
8.a klase kopā ar audzinātāju Sanitu Cīruli palīdzēja saiņot Smiltenes pūra lādes rokdarbnieču darbus priekšlaikus dzimušajiem bērniņiem. Māmiņas, kuras saņem Sirds Siltuma darbnīcas dāvanas, allaž ir ļoti pateicīgas, jo parasti, gaidot mazulīti, tiek sarūpētas lielāka izmēra drēbītes. Pāragri dzimis bērniņš vecākiem prasa īpaši daudz rūpes, tāpēc ar lielu mīlestību adītās un iesaiņotās drēbītes ir viena no skaistākajām dāvanām, ko šādā brīdī var jaunajai ģimenei pasniegt.
11.klase kopā ar audzinātājām Ilmu Reimani un Ivetu Šmulāni uzdāvināja Cēsu dzīvnieku patversmei zooveikala dāvanu karti, lai darbinieki varētu iegādāties četrkājainajiem mīluļiem šobrīd visnepieciešamāko. Dāvanu karti, kā arī Palsmanes pamatskolā saziedoto naudiņu kopā ar daudz laba vēlējumiem dzīvniekiem un cilvēkiem, kuri par viņiem rūpējas, uz Cēsīm aizveda Smiltenes vidusskolas jaunais skolotājs Varis Kondratjevs.
4.c klase sadarbībā ar audzinātāju Regīnu Zariņu jau ceturto gadu zīmēja apsveikumus Smiltenes ilgstošās sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļas senioriem. Bērni šoziem, uzzinot, ka nodaļā atrodas 63 seniori, uzaicināja apsveikumu gatavošanā iesaistīties arī citu klašu skolēnus. Skolotāja Sigita Zariņa dāvanu skaisti noformēja un 4. c klases skolēni tos pirms svētkiem aiznesa senioriem.
10.klase, audzinātājas Aigas Sorokinas iedvesmoti, ziedoja grāmatas, galda spēles un Jāņa Rozes grāmatnīcas dāvanu karti SOS Bērnu ciematam Valmierā. Tās ir lietas, kuras minētajos bērnu ciematos tiek gaidītas visvairāk. Spēles un grāmatas ģimenēm paver iespēju interesanti un lietderīgi pavadīt kopā brīvo laiku. Kā raksta mūsu izcilā rakstniece Zenta Mauriņa “ No visiem pasaules brīnumiem visbrīnišķīgākā ir grāmata.”
Paldies skolēniem, kuri daudz dažādiem notikumiem bagātajā pirmssvētku laikā izbrīvēja laiku, lai dāsni dalītos mīlestībā un labestībā ar tiem, kuriem tā nepieciešama visvairāk! Vissirsnīgākais paldies arī vecākiem un skolotājiem, kuri iedvesmoja skolēnus labajiem darbiem, kā arī ar lielu mīlestību un rūpēm palīdzēja to īstenošanā!