2024. gada 24. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes vidusskola – labākā pilsētu vidusskolu grupā

Smiltenes vidusskola par sasniegumiem centralizētajos eksāmenos dabaszinībās “Draudzīgā Aicinājuma fonda Skolu reitingā 2019” ieguvusi nomināciju “Labākā vidusskola pilsētu vidusskolu grupā”. Skolas kolektīvam ir liels gandarījums gan par augstajiem sasniegumiem dabaszinībās, gan labajiem centralizēto eksāmenu rezultātiem citos mācību priekšmetos. Lai tos sasniegtu, ieguldīts liels skolēnu un arī skolotāju darbs.

“Būt starp labākajiem valstī – tas, protams, ir liels gods un panākums,” atzīst skolas direktore Ilze Vergina. “Sagatavot skolēnus, kuri pēc skolas beigšanas var piepildīt savus turpmākos sapņus – tas jau arī ir skolas galvenais uzdevums. Tāpat svarīgi, lai ikviens skolēns mācību darbā sasniegtu savu augstāko iespējamo rezultātu.”
Skolas direktorei īpašs gandarījums par tiem skolēniem, kuri neapstājas pie mazumiņa un sadarbībā ar skolotājiem gatavi strādāt vairāk.
“Latvijā bija viens brīdis, kad lielā sabiedrības daļā izveidojās maldīgs priekšstats par to, ka izglītību var iegūt viegli, t.sk. – arī par naudu. Taču labu panākumu pamatā vienmēr ir bijis un būs mērķtiecīgs un neatlaidīgs darbs,” uzskata Ilze Vergina. “Smiltenes vidusskolā ir daudz atbalsta un izaugsmes iespēju ikvienam bērnam. Tiem, kuri to izmanto, ir arī redzams rezultāts.
Ir liels prieks par iegūto titulu. Taču esam liela, salīdzinoši nesen reformēta skola. Vēl ir arī ļoti daudz darāmā, lai atrastu individuālu pieeju ikvienam skolēnam. Lai mūsu kopīgās vērtības būtu jūtamas gan svētkos, gan ikdienā.”
Ilzei Verginai ir sajūta, ka visas pārmaiņas, kas notiek skolā, ir uz labu. Viņa no sirds priecājas par skolotājiem, kuri strādā ar patiesu profesionālo degsmi, domājot par katru bērnu.
“Draudzīgā Aicinājuma skolu reitingā nav grūti iekļūt skolām, kurās tiek uzņemti labākie no labākajiem. Smiltenes vidusskolā šādas atlases nav. Veidojot reitingu, vērtēti tiek visu skolēnu centralizēto eksāmenu rezultāti, tāpēc gandarījums par augstajiem sasniegumiem ir divkāršs,” savas izjūtas pēc svinīgās ceremonijas pauž direktores vietniece Valda Cirīte.
Šogad konkursam “Skolu reitings 2019”, izvērtējot audzēkņu sasniegumus centralizētajos eksāmenos latviešu valodā, matemātikā, angļu valodā, dabas zinībās (bioloģija, fizika, ķīmija) un vēsturē, tika nominētas 53 skolas četrās kategorijās – ģimnāzijas, pilsētu vidusskolas, lauku vidusskolas un specializētās skolas, tajā skaitā tehnikumi, arodvidusskolas un mūzikas skolas. Tāpat konkursā vērtēja arī skolu izaugsmi mācību priekšmetos un kopvērtējumā.
Konkursa “Skolu reitings 2019” balvu pasniegšana notika Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Gaismas pilī, kuras dārgumus nosargāt un papildināt jāuzņemas mūsu jaunajai paaudzei.

Baiba Vahere

[Best_Wordpress_Gallery id=”60″ gal_title=”Smiltenes vidusskola – labākā pilsētu vidusskolu grupā”]