2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes vidusskolā izskanējis Pēdējais zvans…

Smiltenes vidusskolas devīto un divpadsmito klašu skolēniem izskanējis zvans uz pēdējo audzināšanas stundu un sācies eksāmenu laiks. Svinīga kopā sanākšana ar pavasara ziediem rotāto zvanu skolas zāles vidū ir viena no senākajām un skaistākajām Smiltenes vidusskolas tradīcijām.

Vecāko klašu skolēnus sveica pirmklasnieki, astoto un vienpadsmito klašu skolēni, aicinot novērtēt dzīves īpašos mirkļus, kas reizēm atnāk tik klusi un nemanāmi, ka jābūt vērīgiem, lai tos nepalaistu garām nepamanītus…
Nākamie absolventi dzirdēja daudz laba vēlējumus eksāmenos un turpmākajā ceļā. Jaunieši kavējās kopīgās atmiņās par Smiltenes vidusskolā pavadīto laiku, sakot paldies skolai un skolotājiem par drošo pamatu un sniegtajām iespējām, kas viņiem pavērs vēl vairāk iespēju nākotnē.
“Nākot uz pēdējā zvana dienu, ir vienlaikus priecīgi un mazliet bēdīgi,” klātesošos uzrunāja Smiltenes vidusskolas direktore Ilze Vergina. “Priekšā – daudz nezināmā, bet tajā pašā laikā ir sajūta, ka šī mūsu kopīgi radītā enerģija pastāvēs vēl ilgi. Skolas priekšā skaisti plīvo sarkanbaltsarkanais karogs. Jūs visi – jauni, skaisti, ar tik daudz cerībām, brīvā un neatkarīgā Latvijā. Zinu, ka vārdi par skolu, ko šodien teicāt, nāk no sirds. Ticu, ka šis laiks Smiltenes vidusskolā jums bija emocionāli bagāts un piepildīts. No tā, kādas jūtas nesat sirdī, lielā mērā atkarīgs arī tas, kā turpmāk dzīvosiet.
Ja līdz šim zināmu daļu atbildības uzņēmās vecāki un skola, tad no šodienas daudz vairāk būs atkarīgs no jums pašiem.
Ķīniešu sakāmvārds saka, ka labākais laiks stādīt koku ir bijis pirms divdesmit gadiem. Jums vēl tik daudz nav. Otrs labākais laiks stādīt koku esot šodien. Stādiet savus kokus šodien! Ja kaut kas šajā skolā vēl nav līdz galam paveikts, tad izdariet to! Lai veicas eksāmenos, lai izdevies laiks līdz izlaidumam!”
Pēdējā pasākumā pirms skolēnu vasaras brīvlaika direktore īpaši pateicās skolotājai Lienei Brūvelei, 8.d klases skolniecēm Agnesei Jaunmuktānei, Andai Jaunmuktānei, Madarai Celmai un 7.c klases skolniecei Elīzai Zeiļukai par panākumiem Pasaules skolēnu čempionātā orientēšanās sportā, kur skolas komanda kopvērtējumā izcīnīja otro vietu pasaulē.
Nākamie absolventi teica paldies ikvienam, kurš skolas pēdējam zvanam palīdzēja izskanēt īpašā gaisotnē.
“Katra diena ir kā īpaši veidots kontroldarbs, pirms kura neviens nevar sagatavoties tā, lai ātri uzrakstītu pareizās atbildes,” pasākumā atzina skolēni. Taču, pateicoties ģimenē un skolā ieliktajiem “pamatiem” – zināšanām, mīlestībai, dzīves enerģijai un neatlaidībai, ticam, ka šie jaunieši savus sapņus piepildīs.

Teksts: Baiba Vahere

Foto: Elīna Kubuliņa – Vilne