2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikums “Uzņēmēju dienās 2019”

Smiltenes tehnikuma pārstāvji no “Vidzemes uzņēmēju dienām 2019” atgriezušies priecīgi un gandarīti par paveikto. Kā vienmēr, interese par skolas piedāvājumiem, bija liela.

Apmeklētājus šogad sagaidīja četrās Smiltenes tehnikuma “stacijās”. Tajās varēja piedalīties konkursos un dažādās aktivitātēs. Sarunās ar skolotājiem un tehnikuma audzēkņiem interesenti iepazinās ar skolas mācību programmām un to, kā notiek mācības Smiltenes tehnikumā.

Tūrisma “stacijā” vislielāko viesu uzmanību izpelnījās bāra instrumentu atpazīšana. Viesi varēja noskaidrot, kādas formas un lieluma glāzes izvēlēties dažādiem dzērieniem. Bija iespēja redzēt un iemācīties, kā loga dvieļus, sagaidot viesus viesnīcā.

Veterinārmedicīnas “stacijā” apmeklētāji vislielāko interesi izrādīja par to, kā nolasa mikročipa informāciju. Varēja arī sunim – mulāžai ievadīt katetru.

Kopā ar skolas pārstāvjiem uz “Vidzemes uzņēmēju dienām 2019” devās sunīte Čiepa, kuru Smiltenes tehnikuma audzēkņi izglāba no eitanāzijas. Čiepiņai šīs jau bija otrās “Vidzemes uzņēmēju dienas”.

Nākamie lopkopības tehniķi apmeklētājiem piedāvāja konkursu, kurā vajadzēja atpazīt dažādus lopbarības veidus.

Smiltenes tehnikuma Alsviķu struktūrvienības “stacijā” notika marcipāna meistardarbnīca. Apmeklētāji kopā ar tehnikuma koksnes materiālu apstrādātājiem iededzināja koka dēlīšos latvju zīmes vai savu vārdu.

Saliekot skolas audzēkņu pašu gatavotu puzli, ciemiņi varēja iepazīties ar tehnikuma Alsviķu struktūrvienības mācību korpusiem. Interese par meistardarbnīcām bija tik liela, ka nācās doties pēc papildu materiāliem.

Smiltenes tehnikuma nākamās ēdināšanas pakalpojumu speciālistes Elvīra Volcīte un Monika Kaļva “Vidzemes uzņēmēju dienu 2019” laikā piedalījās Vidzemes profesionāli izglītojošo skolu audzēkņu profesionālās meistarības konkursā “Gardākais Vidzemes steiks” un ieguva trešo vietu. Abas ir pateicīgas par doto iespēju parādīt tehnikumā iemācīto, papildināt zināšanas un redzēt, kā strādā citu skolu jaunieši.

Mašīnzinību un būvniecības “stacijā” apmeklētāji ar lielu aizrautību izpildīja veiklības vingrinājumus ar skolas “Bobcat” traktorīti. Viesi ar dažādiem panākumiem centās atpazīt automehāniķu, ceļu būvtehniķu un hidrobūvju būvtehniķu darba instrumentus, ka arī populārākos automobiļu un traktoru ekspluatācijas materiālus.

Kopā ar jauniešiem un skolotājiem uz Valmieru devās arī Smiltenes tehnikuma talismans Smiltiņš un skolas Alsviķu struktūrvienības talismans Pūcīte. Zinot, ka kopīgs foto ar viņiem nes laimi un veiksmi, fotogrāfiju bija daudz…

Foto: no “Vidzemes uzņēmēju dienu” dalībnieku personiskā arhīva

Teksts: Baiba Vahere