2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikums ticis pie simtgades logo!

Smiltenes tehnikums ticis pie sava simtgades logo! Tā autore – skolas bibliotekāre, dzejniece un māksliniece Elīna Kubuliņa – Vilne.

Ideja par logo veidošanu Elīnai radās Smiltenes tehnikuma simtgades darba grupas sanāksmē, kurā vienlaikus ar citiem aktuāliem jautājumiem tika runāts arī par skolai tik nozīmīgās jubilejas logo un to, kā gaidāmo pasākumu popularizēt. “Būdams radošs cilvēks, nespēju nosēdēt mierā. Tā tapa pirmās logo skices,” stāsta Elīna, kura, būdama Smiltenes Mākslas skolas absolvente, ļoti labprāt iesaistās šādos darbos. “Tehnikuma skolotājiem un darbiniekiem balsojot, nonācām līdz šim logo variantam. To, ko nespēju līdz galam izstrādāt ar savām tehnoloģiskajām iespējām, palīdzēja SIA “Its Tehnoloģijas”.”

Logo iekļauts izglītības iestādes dibināšanas gads, vārpiņa – sens skolas simbols, kas vēsta par izaugsmi un briedumu, Smiltenes tehnikuma moto “Kāp, lai augtu” un kāpnes, kas simbolizē ceļu uz tehnikumu, kas aizvien aug. “Ļoti ceru, ka līdz skolas simtgadei izdosies piepildīt ieceri – izgaismot kāpnes uz Kalnamuižu, kas daudziem skolas absolventiem un arī tagadējiem audzēkņiem nozīmē daudz ko vairāk par 120 pakāpieniem,” saka Elīna un līdzīgi viņai domā daudzi…

Teksts: Baiba Vahere

Foto: M.Goldbergs