2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikumam “Erasmus” akreditācija un izcilības apliecinājums!

Iespēja pilnveidot prasmes un zināšanas ārzemēs bieži vien ir būtisks pagrieziens daudzu Smiltenes tehnikuma audzēkņu profesionālās izaugsmes ceļā. Citās valstīs zināšanas papildinājuši arī daudzi skolas pedagogi, pēc tam ienesot jaunas vēsmas gan teorētiskajā apmācībā, gan praktiskajās nodarbībās. 

Saņemta ziņa, ka Smiltenes tehnikumam līdz 2027. gadam piešķirta “Erasmus” akreditācija profesionālajā izglītībā un par izcilu profesionālās izglītības mobilitāšu īstenošanu – izcilības apliecinājums.

Paldies Smiltenes tehnikuma starptautisko projektu vadītājai Līgai Krīgerei un  Zanei Jugbārdei, kura šo darbu veica pirms viņas, arī Ingunai Avotai, kuras centieni daudzu gadu garumā vainagojās ar to, ka tehnikums ir viena no Latvijas skolām, kas “Erasmus” projektu iespējas veiksmīgi izmantojušas visvairāk.

“Erasmus” akreditācija un izcilības zīme ir apliecinājums augstas kvalitātes mobilitātes darbībām, ko Smiltenes tehnikums  apņēmies mērķtiecīgi, saskaņā ar izstrādāto plānu, īstenot arī turpmāk, vienlaikus nodrošinot izglītības iestādes attīstību. Saņemtie apliecinājumi nozīmē arī pieteikšanos “Erasmus” mobilitātēm ar atvieglotiem noteikumiem, kas ļauj būtiski ietaupīt laiku un cilvēkresursus.

Šajā mācību gadā profesionālajā pilnveidē ārzemēs no Smiltenes un tehnikuma teritoriālās struktūrvienības Alsviķos jau bijuši 49 audzēkņi, 11 pedagogi un 4 pavadošās personas. 32 audzēkņi dosies praksē uz ārzemēm vasaras mēnešos.

Audzēkņiem prakse ārzemēs ir unikāla iespēja redzēt, kā strādā viņu izvēlētajā profesijā citās valstīs, apgūt jaunākās tehnoloģijas, strādāt un gūt jaunu pieredzi pasaulē pazīstamos uzņēmumos un kompānijās, uzlabot svešvalodu zināšanas, iepazīt dažādu tautu kultūru, sadraudzēties ar jauniešiem no citām Eiropas valstīm. Bieži vien prakses laikā izveidojušās draudzības turpinās daudzu gadu garumā. 

Baiba Vahere

Fotogrāfijas autore: Elīna Kubuliņa – Vilne