2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikuma skolotāji sporto

Smiltenes tehnikuma audzēkņi apgūst profesijas, kurās strādājot būtiskas gan labas zināšanas, gan spēks un izturība. Jaunieši tās trenē dažādos sporta pulciņos un regulāri ar labiem panākumiem pārstāv skolu Latvijas un starptautiska mēroga sacensībās. Taču malā nestāv arī skolas vadība un pedagogi. Smiltenes tehnikuma direktors Andris Miezītis ir AMI SK (Arodizglītības mācību iestāžu sporta kluba) priekšsēdētājas vietnieks Vidzemē un kopā ar skolotājiem regulāri piedalās visos profesionāli izglītojošo skolu darbinieku sporta pasākumos.

“Tie notiek trīs reizes gadā. Ziemā sacensības parasti organizē pa reģioniem, bet vasarā kopā sanāk visu Latvijas profesionāli izglītojošo skolu darbinieku komandas. Vēl ir t.s. direktoru mači, kuros piedalās skolu direktori, kāds no viņa vietniekiem un sporta darba organizators,” informē Andris Miezītis. “Šajās sacensībās parasti izšķiras, kuri skolu direktori dosies uz Baltijas profesionāli izglītojošo skolu sporta mačiem.

Šogad darbinieku ziemas spartakiāde notika Valmierā,” stāsta Andris Miezītis, kurš pirms vairāk nekā 10 gadiem ierosināja atjaunot tradīciju – vismaz reizi gadā rīkot šādas profesionāli izglītojošo skolu darbinieku spartakiādes arī reģionos.

“Šādu tikšanos lielākā vērtība jau neslēpjas sportiskajās uzvarās, bet iespējā neformālā gaisotnē pabūt kopā, dalīties savstarpējā pieredzē un pārrunāt, profesionāli izglītojošo skolu pedagogiem aktuālus jautājumus.

Arī dalībniekiem uzticētie uzdevumi ir vairāk balstīti uz to, lai atklātos katra radošums, atjautība un humora izjūta. Piemēram, šogad Valmierā spēlējām izlaušanās spēli. Bija volejbols, kuru spēlējām ar lielo bumbu, turklāt – vārti tika aizsegti ar necaurspīdīgu plēvi tā, lai pretinieku komanda nav redzama. Skolotājiem vajadzēja demonstrēt savas zināšanas un prasmes arī ugunsdrošības jautājumos.”

Reģionālajā profesionāli izglītojošo skolu spartakiādē Smiltenes tehnikumu pārstāvēja: direktors Andris Miezītis, skolas sporta darba organizators Leons Peļņa, skolotājas Solvita Bāliņa, Viola Marksa un skolotājs Gunārs Auders.

Teksts: Baiba Vahere